Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă clasică de bagel: ideală pentru mic dejun sau gustare

    08/05/20252 Mins Read22
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Bagel-urile sunt acele chifle cu o gaură în mijloc pe care le vedeam doar în filmele americane, dar astăzi le găsim și în Europa, în multe supermarketuri.

    Ingrediente

    Pentru 8 bucăți:

    • Făină – 450 g
    • Apă călduță – 125 ml
    • Lapte călduț – 125 ml
    • Drojdie proaspătă – 15 g
    • Sare – 8 g
    • Zahăr – 5 g
    • Albuș de ou – 1
    • Unt topit – 30 g
    • Semințe de susan (opțional)
    • Ulei
    • Gălbenuș de ou – 1
    • Lapte – 5 ml

    Preparare bagel-uri de casă

    Sfărâmăm drojdia proaspătă și o amestecăm cu făina, sarea, zahărul, untul topit, un albuș de ou, laptele și apa. Frământăm câteva minute până obținem un aluat neted și elastic.

    Ungem cu puțin ulei un vas mare, punem aluatul în el, acoperim cu un prosop curat și lăsăm la dospit aproximativ o oră, până își dublează volumul.

    Scoatem aerul din aluat apăsând cu pumnul de câteva ori. Frământăm ușor și împărțim aluatul în opt bucăți egale. Formăm bile și le modelăm sub formă de bagel, cu o gaură în mijloc (cu cât mai mare, cu atât mai bine, deoarece se va micșora la cuptor).

    Lăsăm la dospit din nou timp de 10 minute. Între timp, umplem o cratiță mare cu apă și o punem la fiert. Când apa fierbe, opărim fiecare bagel în apa clocotită timp de 10 secunde – cât să-l introducem, să-l întoarcem și să-l scoatem.

    Așezăm bagel-urile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu un amestec de gălbenuș de ou bătut și puțin lapte. Presărăm semințe de susan (opțional) și coacem în cuptorul preîncălzit la 210°C, cu căldură sus și jos, timp de 20–25 de minute, până devin ușor aurii. Scoatem și lăsăm să se răcească înainte de a le consuma.

    Cu ce se umplu bagel-urile

    Bagel-urile pot fi consumate ca atare sau umplute după preferințe. Una dintre combinațiile cele mai populare este cu cremă de brânză și somon afumat, dar există multe alte posibilități: cremă de brânză de capră cu ardei copți, salată de roșii cu rucola și avocado și orice altceva vă place.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Gastronomie 27/12/2025

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025108 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202599 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202586 Views
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/202575 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 27/12/20255 Mins Read29 Views

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Un atac de panică nu este acea grijă apăsătoare pe care o avem ocazional. Este…

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.