Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Care sunt diferențele dintre ardeiul verde, galben și roșu: caracteristici nutritive

    30/04/20252 Mins Read29
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Verzi, galbeni sau roșii, ardeii nu sunt toți la fel. Nu doar că au un alt gust, dar și caracteristicile lor nutritive sunt diferite, potrivit cookist.it.

    Ardeiul verde

    Cu un gust intens și ușor înțepător, având o pulpă cărnoasă și fermă, ardeii verzi sunt, așa cum sugerează culoarea, fructe recoltate mai devreme, deci nu complet coapte (dar perfect comestibile). La fel ca în cazul altor produse ale pământului, culoarea verde indică o coacere incompletă, motiv pentru care ardeii verzi sunt de obicei mai ieftini pe piață. Bogati în vitamina C, ardeii verzi sunt în mod tradițional sotați  sau folosiți în garnituri la tigaie, fiind ideali alături de carne de vită, într-un fel principal aromat și cu gust echilibrat. Merge foarte bine și în sosuri reci de tip guacamole sau guacachile sau salate mixte.

    Ardeiul galben

    Ardeii galbeni, sau varianta lor uneori portocalie, nu sunt o variantă „intermediară” între verzi și roșii, ci sunt rezultatul selecției operate de om, care a izolat în timp anumite caracteristici specifice, printre care și culoarea.

    Deosebit de bogați în carotenoizi, antioxidanți și beta-caroten, precursor al vitaminei A – care le dau culoarea, ardeii galbeni sunt mai fragezi și mai suculenți decât cei verzi și au un gust mult mai dulce. În bucătărie, sunt un adevărat as în mânecă: într-un sos dulce-acrișor cu sau fără ceapă, cu paste (chiar împreună cu cei roșii), cu sau fără carne, cu carne de pui.

    Ardeiul roșu

    Cel mai copt, cel mai dulce și probabil cel mai iubit dintre toți ardeii în bucătărie: ardeiul roșu este un campion absolut în materie de vitamine, în special vitamina C, fiind de facto cel mai bogat în ea. Are un efect puternic de sațietate și o pulpă croccantă și parfumată. Este o sursă excelentă de antioxidanți și are un gust intens și plin, ceea ce îl plasează pe un loc de cinste în topul alimentelor estivale versatile.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Gastronomie 27/12/2025

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025108 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202599 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202584 Views
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/202575 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 27/12/20255 Mins Read28 Views

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Un atac de panică nu este acea grijă apăsătoare pe care o avem ocazional. Este…

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.