Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Wasabi: nu este doar un ingredient culinar valoros, dar conține și proprietăți benefice pentru sănătate

    15/04/20252 Mins Read27
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Wasabi este o plantă perenă care face parte din familia Cruciferae, la fel ca muștarul, varza și racheta. Ea crește în principal în regiunile răcoroase și muntoase ale Japoniei, unde este cultivată pe soluri bogate în apă și, mai ales, în medii specifice care îi pot garanta calitatea. Ceea ce mâncăm în mod obișnuit, este, de fapt, o pastă verde de calitate inferioară. De obicei, este prezentată drept wasabi, dar, din planta japoneză, nu are absolut nimic, deoarece este preparată cu muștar, ridiche picantă și colorant artificial verde, scrie cookist.it.

    După recoltarea plantei, pasta de wasabi verde se prepară prin măcinarea rizomului (rădăcinii), care este partea care îi conferă o aromă bogată, picantă și înțepătoare. În Japonia se obișnuiește să se deguste alături de sushi datorită contrastului deosebit pe care îl creează cu aroma delicată a peștelui.

    Spre deosebire de ardeiul iute, la wasabi se simte iuțeala mai ales în partea superioară a palatului, care uneori poate chiar stimula lăcrimarea. Dacă nu l-ați gustat niciodată, vă recomandăm să încercați mai întâi o cantitate foarte mică pentru a vedea dacă îi puteți suporta aroma. Odată ce v-ați familiarizat cu acest nou condiment, îl puteți asocia cu sushi. Vă recomandăm să folosiți întotdeauna cantități mici de wasabi, deoarece prea multă pastă verde ar altera total aroma peștelui, deoarece are o aromă dominantă.

    Wasabi nu este doar un ingredient culinar valoros, ci conține și proprietăți benefice pentru sănătate:

    • Proprietăți antibacteriene: conține un compus numit izotiocianat care, conform unor studii, are proprietăți de contracarare a bacteriilor din peștele crud.
    • Stimulează digestia: ca și celelalte plante din familia Cruciferae, aroma înțepătoare a wasabi favorizează activitatea sucurilor gastrice, făcând digestia mai ușoară.
    • Proprietăți antioxidante: conține antioxidanți naturali care pot proteja organismul de daunele cauzate de radicalii liberi, încetinind procesul de îmbătrânire celulară.
    • Beneficii cardiovasculare: mai multe studii au sugerat că compușii găsiți în wasabi pot fi de ajutor în reducerea nivelului de colesterol și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

    Articole asemănătoare

    Mediu 14/07/2025

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Gastronomie 14/07/2025

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    Odihnă 13/07/2025

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Populare în ultima lună
    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului
    12/07/2025133 Views
    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân
    13/07/202579 Views
    Grăsimea viscerală: Cum o recunoști și ce alimente te ajută să o reduci
    10/07/202568 Views
    Cel mai potrivit pește pentru vară: de ce să-l alegi și cum îl poți prepara
    13/07/202557 Views
    Recomandate
    Mediu 14/07/20251 Min Read8 Views

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Un vulcan din Alaska, care a erupt ultima dată în 1867, dă semne de activitate.…

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Cel mai potrivit pește pentru vară: de ce să-l alegi și cum îl poți prepara

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Cele mai populare

    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Grăsimea viscerală: Cum o recunoști și ce alimente te ajută să o reduci

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.