Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Sucul de mere nepasteurizat poate fi periculos: ce trebuie să știi înainte să-l consumi

    25/04/20252 Mins Read23
    Sursa foto: Dr. Max
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Sucul de mere este o băutură foarte apreciată, dar nu întotdeauna este sigur pentru consum. Departamentele locale de sănătate publică din SUA avertizează că sucul nepasteurizat poate conține bacterii periculoase, cu risc de îmbolnăvire, arată CBS News, citat de G4Food.

    Potrivit Direcției de Sănătate din Ogle County, Illinois, sucul obținut din mere proaspete este adesea „tulbure și de culoare aurie, deoarece nu este filtrat sau pasteurizat”. De cele mai multe ori, livezile nu pasteurizează sucul pentru că legislația nu impune această practică. Totuși, tocmai această lipsă a tratamentului termic îl face vulnerabil la contaminare bacteriană.

    Departamentul de Sănătate din Fulton County, Georgia, sfătuiește consumatorii să fiarbă sucul timp de cel puțin un minut dacă acesta nu este pasteurizat. Legea nu interzice explicit  nici în România vânzarea băuturilor nepasteurizate, dar aceste produse trebuie să fie etichetate corespunzător, indicând faptul că nu au fost pasteurizate și pot conține bacterii care pot cauza îmbolnăviri, în special pentru copii, vârstnici și persoane cu sistem imunitar slăbit.

    Cine ar trebui să evite cidrul nepasteurizat

    Consumul de must sau suc nepasteurizat poate duce la îmbolnăviri severe, în special în rândul persoanelor vulnerabile. Cei mai expuși riscului sunt:

    • copiii
    • persoanele peste 65 de ani
    • femeile însărcinate
    • persoanele cu imunitate scăzută

    Pentru aceștia, chiar și o cantitate mică de suc contaminat poate provoca infecții periculoase sau complicații severe.

    Articole asemănătoare

    Muncă 23/05/2025

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Gastronomie 23/05/2025

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Muncă 23/05/2025

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025139 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/2025113 Views
    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete
    19/05/202580 Views
    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
    20/05/202576 Views
    Recomandate
    Muncă 23/05/20253 Mins Read5 Views

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Roșia neagră, o varietate de tomate care atrage prin culoarea sa neobișnuită și gustul intens,…

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău

    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.