Cum ți-ai putea face viața mai ușoară ca să nu stai în fiecare zi în bucătărie? Soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau o săptămână. Dar pe lângă acest tip de organizare ai nevoie și de o planificare a meniului săptămânal. Te va ajuta și la întocmirea listei de cumpărături și la buna gestionare a timpului tău, dar vei economisi și niște bani, scrie G4Food.
Mai jos aveți meniul pe care vi-l propunem pentru săptămâna 2-8 iunie.

Ne putem bucura de un meniu variat cu multe legume, fructe, paste, carne și pește. Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză.
Lista de cumpărături
- Fructe de sezon: căpșuni, cireșe, caise
- Fructe de import: mango, banane
- Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.
- Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, anghinare, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul, mazăre.
- Cartofi
- Legume conservate: bulion roșii, năut
- Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
- Carne de pui
- Carne tocată de vită, pui
- Creveți
- Lapte, lapte vegetal, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan
- Pâine toast, fulgi de ovăz, semințe chia
- Paste, orez
- Ouă
- Măsline
- Condimente, sare, piper.