Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Moldova Business Week 2025: Forumul economic al anului începe în septembrie

    Planifici o vacanță? 7 lucruri de făcut înainte să pleci în concediu

    FLYONE lansează ruta directă Chișinău – Napoli, începând cu 15 iulie

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mic dejun bogat în probiotice, pentru o digestie sănătoasă

    14/06/20252 Mins Read27
    Sursa foto: Maria Siriano via Thekitchn.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Acest mic dejun îți oferă o doză de probiotice din iaurtul grecesc și varza murată, în timp ce ceapa verde și avocado sunt surse bune de prebiotice. Rețeta recomandă varză roșie murată, dar orice tip de varză murată sau kimchi poate fi folosit aici, arată thekitchn.com.

    Ingrediente

    • 1 cană quinoa
    • 1 3/4 căni apă
    • Sare
    • 1 avocado mediu
    • 2 cepe verzi medii
    • 2 linguri ulei de măsline, împărțite
    • 4 căni pline cu spanac baby (aproximativ 120 g)
    • 4 ouă mari
    • 1 cană varză roșie murată sau sfeclă
    • 1 cană iaurt grecesc simplu
    • 4 lingurițe semințe de cânepă

    Instrucțiuni:

    Clătește 1 cană de quinoa, apoi pune-o într-o cratiță medie. Adaugă 1 3/4 căni de apă și un praf generos de sare și pune la fiert. Redu focul la mic și lasă să fiarbă descoperit până când quinoa este fragedă, aproximativ 10-12 minute. Ia de pe foc, acoperă și lasă să stea la abur 5 minute. Între timp, taie felii subțiri avocado și ceapa verde.

    Încălzește 1 1/2 lingurițe din uleiul de măsline într-o tigaie mare antiaderentă, la foc mediu, până începe să sclipescă. Adaugă 4 căni pline de spanac baby și gătește, amestecând des, până se înmoaie, 1-2 minute. Împarte spanacul în 4 boluri și curăță tigaia.

    Încălzește restul de 1 1/2 linguri ulei în tigaie, tot la foc mediu, până începe să sclipescă. Adaugă cele 4 ouă și condimentează fiecare cu un praf de sare. Gătește până când marginile ouălor sunt crocante și albușul este fix, aproximativ 2 minute.

    Împarte quinoa în boluri și pune deasupra câte un ou prăjit. Adaugă în fiecare bol câte 1 cană de varză murată, feliile de avocado și ceapa verde, 1 cană iaurt grecesc și 4 lingurițe semințe de cânepă.

    Articole asemănătoare

    Muncă 15/07/2025

    Moldova Business Week 2025: Forumul economic al anului începe în septembrie

    Odihnă 15/07/2025

    Planifici o vacanță? 7 lucruri de făcut înainte să pleci în concediu

    Advertoriale 15/07/2025

    FLYONE lansează ruta directă Chișinău – Napoli, începând cu 15 iulie

    Populare în ultima lună
    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului
    12/07/2025156 Views
    Ce simptome are boala ficatului gras, cea mai întâlnită afecțiune hepatică
    15/07/202598 Views
    R. Moldova, peste România la mortalitate rutieră: 87 de decese la un milion de locuitori
    15/07/202582 Views
    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân
    13/07/202582 Views
    Recomandate
    Muncă 15/07/20252 Mins Read8 Views

    Moldova Business Week 2025: Forumul economic al anului începe în septembrie

    Agenția de Investiții a R. Moldova anunță organizarea celei de-a zecea ediții a Moldova Business…

    Planifici o vacanță? 7 lucruri de făcut înainte să pleci în concediu

    FLYONE lansează ruta directă Chișinău – Napoli, începând cu 15 iulie

    11 alimente pe care nu ar trebui să le consumi înainte de a merge la plajă

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Moldova Business Week 2025: Forumul economic al anului începe în septembrie

    Planifici o vacanță? 7 lucruri de făcut înainte să pleci în concediu

    FLYONE lansează ruta directă Chișinău – Napoli, începând cu 15 iulie

    Cele mai populare

    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului

    Ce simptome are boala ficatului gras, cea mai întâlnită afecțiune hepatică

    R. Moldova, peste România la mortalitate rutieră: 87 de decese la un milion de locuitori

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.