Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Chișinău găzduiește ediția a XIV-a a Festivalului Internațional „J.S. Bach”

    Cele mai bune hoteluri din lume în 2025: un hotel european în top cinci

    Idei pentru fiecare zi: ce putem găti în săptămâna 3–9 noiembrie

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Tortillas din fulgi de ovăz, cu humus de năut și dovleac. Mic dejun de toamnă

    31/10/20252 Mins Read11
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Fulgii de ovăz la micul dejun rămân mereu una dintre primele opțiuni sănătoase, dar ca să nu ne plictisim repetând mereu aceleași combinații, iată o altă posibilitate mai puțin luată în calcul. Dacă lăsăm peste noapte fulgii cu apă, când ne trezim dimineața, cu un mixer vertical putem obține în mai puțin de un minut o compoziție din care putem face în tigaie o tortilla perfectă. Se coace în tigaie precum o clătită dar are consistența decisă a unei tortillas.

    O putem combina cu orice la micul dejun sau o putem folosi chiar pe post de pâine, mai plină de gust și mai interesantă. O asociere reușită la început de toamnă este cu puțin humus de sezon: năut și dovleac  la un loc. Dacă avem ceva dovleac copt în cuptor de zilele trecute, e ca și preparat. Dacă nu, putem coace rapid la microunde atât cât ne trebuie la moment.

    Ingrediente pentru 2 tortillas de fulgi de ovăz:

    • 100 g fulgi de ovăz
    • 200 g apă la temperatura camerei
    • 2 g de sare

    Se amestecă de seara, iar dimineața cu un simplu blender sau mixer vertical pregătim rapid compoziția. Durează un minut. Din ea ies două torillas de mărime medie, două porții de mic dejun. Se unge o tigaie antiaderentă cu foarte puțin ulei și se toarnă jumătate din compoziție. Se coace la flacără mică timp de circa 2 minute, câte 1 minut pe fiecare latură.

    Ingrediente pentru humus cu dovleac:

    • 200 g năut din conservă
    • 200 g dovleac copt, chiar la moment, la microunde
    • 25 g tahina (1 lingură)
    • 1 lingură suc de lămâie
    • 1-2 linguri ulei, ideal de măsline
    • foarte puțin usturoi
    • sare, piper

    Cu același mixer vertical, sau blender, se mărunțesc bine toate ingredientele la un loc, până obținem o cremă de consistență uniformă. Nu trebuie să rămână bucăți întregi.

    Combinația de tortillas de ovăz cu humus cu dovleac se mai poate completa cu o parte proteică, ou, brânză sau iaurt, dar și cu verdețuri sau legume: roșii, castraveți, ardei, rucola, salată verde, dar și cu câteva nuci sau migdale.

     

     

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 02/11/2025

    Idei pentru fiecare zi: ce putem găti în săptămâna 3–9 noiembrie

    Gastronomie 02/11/2025

    Semințe de dovleac crocante, gata în câteva minute la air fryer

    Gastronomie 31/10/2025

    Paste la cuptor: un gust special cu doar câteva ingrediente simple

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Ei sunt concurenții din R. Moldova care merg mai departe la Vocea României. Vezi echipele din care fac parte și performanța lor din audiții
    02/11/2025972 Views
    „Nimeni din lume nu are așa ceva”. Prima carte medicală digitală din R. Moldova: o platformă AI care organizează și interpretează documente medicale
    28/10/2025458 Views
    Doi elevi din R. Moldova, campioni la Intel® AI Global Impact Festival 2025, competiție internațională de inteligență artificială
    29/10/2025406 Views
    Anastasia Nichita își prezintă diplomele de studii și vorbește despre comparația cu Țuțu. Mesajul sportivei deputate către cetățeni
    27/10/2025314 Views
    Recomandate
    Cultură 02/11/20252 Mins Read8 Views

    Chișinău găzduiește ediția a XIV-a a Festivalului Internațional „J.S. Bach”

    Chișinău găzduiește între 14 și 27 noiembrie cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional „J.S.…

    Cele mai bune hoteluri din lume în 2025: un hotel european în top cinci

    Idei pentru fiecare zi: ce putem găti în săptămâna 3–9 noiembrie

    La Ungheni vor fi deschise creșe familiale pentru copiii de până la 3 ani

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Chișinău găzduiește ediția a XIV-a a Festivalului Internațional „J.S. Bach”

    Cele mai bune hoteluri din lume în 2025: un hotel european în top cinci

    Idei pentru fiecare zi: ce putem găti în săptămâna 3–9 noiembrie

    Cele mai populare

    (VIDEO) Ei sunt concurenții din R. Moldova care merg mai departe la Vocea României. Vezi echipele din care fac parte și performanța lor din audiții

    „Nimeni din lume nu are așa ceva”. Prima carte medicală digitală din R. Moldova: o platformă AI care organizează și interpretează documente medicale

    Doi elevi din R. Moldova, campioni la Intel® AI Global Impact Festival 2025, competiție internațională de inteligență artificială

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.