Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Tortillas din fulgi de ovăz, cu humus de năut și dovleac. Mic dejun de toamnă

    31/10/20252 Mins Read12
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Fulgii de ovăz la micul dejun rămân mereu una dintre primele opțiuni sănătoase, dar ca să nu ne plictisim repetând mereu aceleași combinații, iată o altă posibilitate mai puțin luată în calcul. Dacă lăsăm peste noapte fulgii cu apă, când ne trezim dimineața, cu un mixer vertical putem obține în mai puțin de un minut o compoziție din care putem face în tigaie o tortilla perfectă. Se coace în tigaie precum o clătită dar are consistența decisă a unei tortillas.

    O putem combina cu orice la micul dejun sau o putem folosi chiar pe post de pâine, mai plină de gust și mai interesantă. O asociere reușită la început de toamnă este cu puțin humus de sezon: năut și dovleac  la un loc. Dacă avem ceva dovleac copt în cuptor de zilele trecute, e ca și preparat. Dacă nu, putem coace rapid la microunde atât cât ne trebuie la moment.

    Ingrediente pentru 2 tortillas de fulgi de ovăz:

    • 100 g fulgi de ovăz
    • 200 g apă la temperatura camerei
    • 2 g de sare

    Se amestecă de seara, iar dimineața cu un simplu blender sau mixer vertical pregătim rapid compoziția. Durează un minut. Din ea ies două torillas de mărime medie, două porții de mic dejun. Se unge o tigaie antiaderentă cu foarte puțin ulei și se toarnă jumătate din compoziție. Se coace la flacără mică timp de circa 2 minute, câte 1 minut pe fiecare latură.

    Ingrediente pentru humus cu dovleac:

    • 200 g năut din conservă
    • 200 g dovleac copt, chiar la moment, la microunde
    • 25 g tahina (1 lingură)
    • 1 lingură suc de lămâie
    • 1-2 linguri ulei, ideal de măsline
    • foarte puțin usturoi
    • sare, piper

    Cu același mixer vertical, sau blender, se mărunțesc bine toate ingredientele la un loc, până obținem o cremă de consistență uniformă. Nu trebuie să rămână bucăți întregi.

    Combinația de tortillas de ovăz cu humus cu dovleac se mai poate completa cu o parte proteică, ou, brânză sau iaurt, dar și cu verdețuri sau legume: roșii, castraveți, ardei, rucola, salată verde, dar și cu câteva nuci sau migdale.

     

     

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Gastronomie 24/12/2025

    Friptură pentru masa de Crăciun: rețete aromate și festive pentru sărbători

    Gastronomie 23/12/2025

    Meniul de Crăciun pentru copii: sfaturi și idei

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025331 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202595 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202577 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read44 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.