Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Dovlecei pane de post – gustare crocantă pentru mic dejun

    10/04/20252 Mins Read18
    Sursa foto: viva.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dacă ești în căutarea unei rețete simple, de post, dar care să-ți aducă un plus de savoare atât dimineața, cât și în pauza de prânz, dovleceii pane sunt alegerea ideală. Crocanți la exterior și moi în interior, pot fi consumați cu o felie de pâine proaspătă sau alături de o salată ușoară, scrie G4Food.

    Ingrediente:

    • 2 dovlecei medii
    • 4 linguri de făină
    • 4 linguri de pesmet
    • 200 ml apă minerală carbogazoasă
    • sare, piper, usturoi pudră (opțional)
    • ulei pentru prăjit

    Mod de preparare:

    1. Spală bine dovleceii, apoi feliază-i subțire, rondele de aproximativ 0,5 cm.
    2. Presară sare peste feliile de dovlecel și lasă-le 10 minute să elimine apa în exces, apoi tamponează-le ușor cu un prosop de hârtie.
    3. Într-un bol, amestecă făina cu apa minerală, sare, piper și, dacă dorești, puțin usturoi pudră. Trebuie să obții un aluat asemănător celui pentru clătite, dar mai gros.
    4. Dă fiecare felie de dovlecel prin compoziția de făină, apoi prin pesmet.
    5. Prăjește în ulei încins, pe ambele părți, până devin aurii și crocante. Scoate-le pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

    Sugestii de servire: La micul dejun, dovleceii pane merg de minune cu o salată de roșii sau o pastă de avocado. Pentru prânzul la birou, pot fi așezați într-o caserolă alături de o salată de quinoa sau de orez cu legume. Sunt delicioși atât calzi, cât și reci.

    Această rețetă rapidă și versatilă e perfectă pentru cei care țin post, dar nu vor să renunțe la gust. Iar dacă mai rămân câteva felii, pot deveni o gustare crocantă în orice moment al zilei.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 27/12/2025

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/202573 Views
    Recomandate
    Gastronomie 27/12/20251 Min Read43 Views

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Dacă v-ați plictisit de aceeași mâncare în fiecare dimineață, puteți încerca un mic dejun altfel.…

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.