Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Ceaiul din semințe de fenicul: previne indigestia și este util la răceală

    07/04/20252 Mins Read10
    Sursa foto: Dr.Max
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Ceaiul de semințe de fenicul, mai bine zis infuzia, se obține lăsând câteva minute o linguriță de semințe într-o cană cu apă fierbinte. Se scurge apoi și se bea, ideal cald, nici fierbinte, nici rece. Este o plantă cu proprietăți cu efect digestiv, în primul rând, prin prezența anetolului, un compus prezent și în celelalte plante din aceeași familie a umbreliferelor: mărar, chimen, anason, scrie G4Food.

    Potrivit timesofindia.com, anetolul stimulează secreția sucurilor digestive și a enzimelor, ceea ce duce la o mai bună absorbție a nutrienților, reducerea balonării și prevenirea indigestiei.

    Efectul digestiv se crează și prin reducerea stărilor de inflamație la nivelul intestinului, efect de care este responsabil tot anetolul, împreună cu limonenul, un alt compus benefic pe care aceste semințe îl conțin. În plus, reducerea inflamației poate ameliora simptomele unor afecțiuni inflamatorii precum artrita și ajută sănătatea sistemului imunitar.

    Totodată, semințele de fenicul sălbatic sunt bogate în antioxidanți precum flavonoidele, compușii fenolici și vitamina C. Aceștia au puterea de a neutraliza radicalii liberi, reduc stresul oxidativ și scad riscul bolilor cronice, cum ar fi cancerul și afecțiunile cardiovasculare. Au și un efect detoxifiant pentru faptul că sporesc producția de urină și pot îmbunătăți funcția renală.

    Conform aceleiași surse, mai au și alte efecte benefice semințele de fenicul: conțin fitoestrogeni, care pot contribui la echilibrarea hormonilor, ameliorând simptomele menstruale. Dar pot ajuta și la controlul gruetății prin stimularea metabolismului. Pot ajuta și în caz de infecții, având proprietăți antiimicrobiene, ceaiul de fenicul fiind util și în situații de răceală sau gripă.

    Este un ceai ideal inclusiv vara pe caniculă, pentru că ajută și la hidratare, ajutând, prin hidratare, și la reducerea căldurii corporale.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 27/12/2025

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/202573 Views
    Recomandate
    Gastronomie 27/12/20251 Min Read30 Views

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Dacă v-ați plictisit de aceeași mâncare în fiecare dimineață, puteți încerca un mic dejun altfel.…

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.