Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Sucul de morcovi: substanțe nutritive și beneficii

    10/12/20243 Mins Read31
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Morcovii sunt natural dulci și bogați într-o mulțime de vitamine și minerale. Chiar dacă sucul de morcovi are beneficii, nu este cea mai bună modalitate de a obține aceste substanțe nutritive și sănătoase, spun dieteticienii cu care a discutat publicația Today.com. Chiar și sucul de legume poate conține o mulțime de zahăr natural și beta-caroten.

    O cană de suc de morcovi conservat conține următoarele substanțe nutritive, conform Departamentului de Agricultură al Statelor Unite:

    • 94,4 calorii
    • 2,24 grame de proteine
    • 0,35 grame de grăsimi
    • 21,9 grame de carbohidrați
    • 1,89 grame de fibre
    • 9,23 grame de zahăr

    Beneficiile sucului de morcovi

    Stoarcerea morcovilor furnizează o doză concentrată de substanțe nutritive găsite în morcovi, a declarat Theresa Gentile, dietetician în New York City și purtător de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică, pentru Today.com.

    Cel mai bine-cunoscut nutrient găsit în morcovi este beta-carotenul, care este un precursor al vitaminei A. În timp ce o porție de morcovi întregi poate ajuta cu ușurință să atingeți 100% din cerințele zilnice de vitamina A, „probabil că obții 300-400% într-un pahar de suc de morcov”, spune Rizzo.

    Sucul de morcov poate, de asemenea, să contribuie la menținerea sănătății vederii, a sistemului imunitar și a sănătății inimii datorită acestor substanțe nutritive, spune Gentile:

    • Vitamina C
    • Vitamina E
    • Vitamina K
    • Niacin (vitamina B3)
    • Biotina (vitamina B7)
    • Magneziu
    • Fier
    • Potasiu
    • Antioxidanți

    Este mai bine să bei suc de morcov sau să mănânci morcovi?

    Beneficiul major al stoarcerii morcovilor este că vei obține o doză mai concentrată a unora dintre substanțele nutritive prezente în morcovi întregi, dar „pierzi o parte din fibre în procesul de stoarcere”, explică Gentile.

    Atunci când storci morcovii, pulpa care rămâne conține mare parte din fibrele din morcovi, spune Rizzo. „Deci nu primești la fel de multe fibre (în suc) cum probabil ai face mâncând un morcov”, adaugă ea.

    Cealaltă problemă este megadoza de vitamina A, spune Gentile. Vitamina A este stocată în grăsime, ceea ce înseamnă că organismul tău reține orice nu este nevoie în momentul respectiv, deci nu există multe motive să consumi doze mari dintr-o dată. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că trebuie să consumi grăsime alături de vitamina A pentru a absorbi totul, explică Rizzo.

    Toate acestea sugerează că „nu primești toate beneficiile pe care crezi că le primești de la supradozarea cu această vitamină”, spune Rizzo.

    Mâncând morcovii, primești mai multe fibre, dar mai puțin beta-caroten. În funcție de obiectivele tale nutriționale, consumul de morcovi în modul tradițional ar putea avea mai mult sens pentru tine.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 16/11/2025

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Gastronomie 16/11/2025

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Muncă 15/11/2025

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Populare în ultima lună
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20253.872 Views
    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic
    13/11/20251.513 Views
    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume
    12/11/20251.025 Views
    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național
    08/11/2025860 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 16/11/20257 Mins Read15 Views

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Deși este tânără și are o experiență de muncă de doar câțiva ani, Valeria Crasov…

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Ce trebuie să conțină eticheta unui produs nealimentar: informații obligatorii pentru consumatori

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Cele mai populare

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic

    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.