Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Năutul: cinci motive pentru a-l consuma cu regularitate

    29/01/20252 Mins Read42
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Năutul este o excelentă sursă de proteine vegetale, alternativă la cele de origine animală, precum carnea, derivatele sale și peștele, transmite revista Grazia, citată de G4Food.

    Năutul se mândrește în mod special cu cantități semnificative de aminoacizi esențiali și tipuri bune de acizi grași esențiali, cum ar fi acidul linoleic și acidul oleic. De asemenea, năutul este o sursă excelentă de vitamine, inclusiv de folați, valoroși pentru sistemul imunitar, dar și de riboflavină, niacină, tiamină și betacaroten, un precursor al vitaminei A.

    5 motive pentru a mânca năut:

    Năutul este bun pentru oase

    Osteoporoza este una dintre cele mai frecvente afecțiuni, mai ales în rândul femeilor. Consumul frecvent de năut ajută la reducerea riscului de fragilitate osoasă. Năutul furnizează cantități bune de calciu, un mineral esențial pentru sănătatea scheletului, precum și magneziu și vitamina B6, care favorizează asimilarea acestuia.

    Îmbunătățește starea de spirit

    De asemenea, năutul este excelent pentru a combate starea de spirit proastă, melancolia și tristețea. Acest aliment furnizează triptofan, aminoacidul esențial precursor al serotoninei, hormonul stării de spirit, dar și acizi grași esențiali polinesaturați, magneziu, zinc, fosfor, mangan și cupru, valoroase pentru echilibrul emoțional.

    Protejează inima

    O cană de năut contribuie la necesarul zilnic de magneziu, un mineral util pentru a contracara sodiul, care în exces crește riscurile cardiovasculare.

    Combate oboseala

    Năutul ajută la creșterea energiei și a rezistenței, deoarece furnizează carbohidrați complecși, proteine vegetale și grăsimi bune. De asemenea, furnizează vitamine din complexul B, inclusiv vitamina B1 și vitamina B2, care favorizează metabolismul energetic.

    Ajută la concentrare

    Năutul se remarcă prin bogăția sa în minerale și oligoelemente care susțin funcțiile creierului, cum ar fi seleniul, manganul, cuprul și zincul. De asemenea, boabele de năut oferă lipide bune, aliați excelenți pentru a sta departe de scăderile de concentrare.

    Articole asemănătoare

    Mediu 14/07/2025

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Gastronomie 14/07/2025

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    Odihnă 13/07/2025

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Populare în ultima lună
    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului
    12/07/2025133 Views
    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân
    13/07/202579 Views
    Grăsimea viscerală: Cum o recunoști și ce alimente te ajută să o reduci
    10/07/202568 Views
    Cel mai potrivit pește pentru vară: de ce să-l alegi și cum îl poți prepara
    13/07/202557 Views
    Recomandate
    Mediu 14/07/20251 Min Read8 Views

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Un vulcan din Alaska, care a erupt ultima dată în 1867, dă semne de activitate.…

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Cel mai potrivit pește pentru vară: de ce să-l alegi și cum îl poți prepara

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vulcanul Iliamna din Alaska scoate zgomote, după ce a fost inactiv timp de un secol

    Budincă din făină de ovăz și lapte pentru micul dejun, preparată pe flacără sau la microunde

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Cele mai populare

    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului

    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân

    Grăsimea viscerală: Cum o recunoști și ce alimente te ajută să o reduci

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.