Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    R. Moldova, în premieră în top 10 mondial al egalității de gen

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Alimente bogate în proteine pe care le pot consuma vegetarienii

    29/11/20242 Mins Read27
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Pentru vegetarieni, obținerea unei cantități suficiente de proteine poate părea o provocare, dar odată ce descoperiți alimentele bogate în proteine, care devin esențiale în alimentație, procesul devine mult mai simplu, conform The Focus.

    Spanacul – prietenul de nădejde al vegetarianului

    Pe lângă faptul că este plin de fibre și fier, o cană de spanac conține 5,3 grame de proteine. Absorbi mai mulți nutrienți din spanac atunci când este gătit.

    Fasolea și lintea – Surse de proteine ușor de găsit

    Lumea fasolei și a lintei oferă o mulțime de opțiuni interesante, pline de proteine și alți nutrienți benefici:

    • Edamame: 31,3 g proteine/cană
    • Linte: 17,9 g proteine/cană
    • Fasole albă: 17,4 g proteine/cană
    • Fasole pinto: 15,4 g proteine/cană
    • Fasole kidney: 15,3 g proteine/cană
    • Fasole neagră: 15,2 g proteine/cană
    • Fasole butter: 14,7 g proteine/cană
    • Năut: 15 g proteine/cană

    Ouăle – un element de nelipsit în dieta vegetarienilor

    Ouăle sunt o prezență obișnuită în alimentația vegetariană. Fiecare ou de mărime medie aduce aproximativ 6,4 g de proteine.

    Iaurtul grecesc – visul oricărui vegetarian

    Fie că este adăugat în smoothie-uri, salate sau deserturi, iaurtul grecesc este plin de vitamina B12, calciu și seleniu, oferind în același timp o cantitate impresionantă de proteine: 23 g pe cană.

    Brânza de vaci – ușor de integrat în mesele săptămânale

    O cană de brânză de vaci oferă 24g de proteine.

    Nucile – un plus nutritiv la fiecare masă

    Dacă nu aveți alergii, nucile pot adăuga un plus de gust și textură meselor preferate:

    • Migdale: 20 g proteine/cană
    • Caju: 20,97 g proteine/cană
    • Alune de pădure: 11 g proteine/cană
    • Macadamia: 11 g proteine/cană
    • Fistic: 25 g proteine/cană
    • Nuci: 15 g proteine/cană
    • Pecan: 10 g proteine/cană
    • Arahide: 38 g proteine/cană

    Mazărea – un ingredient comun

    Mazărea, un ingredient comun în mese, oferă aproximativ 8,6 g de proteine pe cană.

    Tofu – „carnea” lumii vegetariene

    Tofu-ul este privit cu scepticism de cei care nu cunosc varietățile sale și modul de preparare. Cu 9,1 g de proteine pe cană, tofu-ul poate fi gătit în multe feluri, fiind un aliment extrem de versatil.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 13/06/2025

    R. Moldova, în premieră în top 10 mondial al egalității de gen

    Gastronomie 13/06/2025

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Cultură 12/06/2025

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/2025998 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025472 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025210 Views
    Pericolul ascuns în iarbă: ce trebuie să știm despre mușcăturile de căpușă
    01/06/2025209 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 13/06/20252 Mins Read3 Views

    R. Moldova, în premieră în top 10 mondial al egalității de gen

    Republica Moldova a atins un reper istoric, clasându-se pe locul 7 la nivel global în…

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    R. Moldova, în premieră în top 10 mondial al egalității de gen

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.