Pentru vegetarieni, obținerea unei cantități suficiente de proteine poate părea o provocare, dar odată ce descoperiți alimentele bogate în proteine, care devin esențiale în alimentație, procesul devine mult mai simplu, conform The Focus.
Spanacul – prietenul de nădejde al vegetarianului
Pe lângă faptul că este plin de fibre și fier, o cană de spanac conține 5,3 grame de proteine. Absorbi mai mulți nutrienți din spanac atunci când este gătit.
Fasolea și lintea – Surse de proteine ușor de găsit
Lumea fasolei și a lintei oferă o mulțime de opțiuni interesante, pline de proteine și alți nutrienți benefici:
- Edamame: 31,3 g proteine/cană
- Linte: 17,9 g proteine/cană
- Fasole albă: 17,4 g proteine/cană
- Fasole pinto: 15,4 g proteine/cană
- Fasole kidney: 15,3 g proteine/cană
- Fasole neagră: 15,2 g proteine/cană
- Fasole butter: 14,7 g proteine/cană
- Năut: 15 g proteine/cană
Ouăle – un element de nelipsit în dieta vegetarienilor
Ouăle sunt o prezență obișnuită în alimentația vegetariană. Fiecare ou de mărime medie aduce aproximativ 6,4 g de proteine.
Iaurtul grecesc – visul oricărui vegetarian
Fie că este adăugat în smoothie-uri, salate sau deserturi, iaurtul grecesc este plin de vitamina B12, calciu și seleniu, oferind în același timp o cantitate impresionantă de proteine: 23 g pe cană.
Brânza de vaci – ușor de integrat în mesele săptămânale
O cană de brânză de vaci oferă 24g de proteine.
Nucile – un plus nutritiv la fiecare masă
Dacă nu aveți alergii, nucile pot adăuga un plus de gust și textură meselor preferate:
- Migdale: 20 g proteine/cană
- Caju: 20,97 g proteine/cană
- Alune de pădure: 11 g proteine/cană
- Macadamia: 11 g proteine/cană
- Fistic: 25 g proteine/cană
- Nuci: 15 g proteine/cană
- Pecan: 10 g proteine/cană
- Arahide: 38 g proteine/cană
Mazărea – un ingredient comun
Mazărea, un ingredient comun în mese, oferă aproximativ 8,6 g de proteine pe cană.
Tofu – „carnea” lumii vegetariene
Tofu-ul este privit cu scepticism de cei care nu cunosc varietățile sale și modul de preparare. Cu 9,1 g de proteine pe cană, tofu-ul poate fi gătit în multe feluri, fiind un aliment extrem de versatil.
Sursa: G4Food.ro