Un restaurant din Sacramento, fondat de o familie originară din R. Moldova, a fost inclus în clasamentul „101 Best Restaurants in California”, realizat de criticul culinar Bill Addison și publicat în Los Angeles Times.
Restaurantul „Noroc”, deschis în 2018 de soții Alexandru și Liudmila Sîrbu, a fost selectat printre cele mai bune localuri din statul California, unde, potrivit datelor Google Maps din martie 2025, sunt înregistrate peste 98 de mii de restaurante. Selectarea în acest top restrâns plasează preparatele est-europene, cu rădăcini moldovenești — în elita de sub 0,1% din industria culinară californiană.
Printre preparatele remarcate în articolul publicat de Los Angeles Times se numără:
- Mămăliga cu brânză și smântână, servită cu friptură de porc și ciuperci;
- Plăcintele moldovenești cu brânză, varză, vișine sau mere;
- Sarmalele gătite cu răbdare, după rețete moștenite;
- Alte preparate est-europene reinterpretate cu respect față de tradițiile din care provin.
„Pentru noi această recunoaștere înseamnă că bucatele cu care am crescut — mămăliga, plăcintele, sarmalele — sunt astăzi apreciate, respectate și descoperite într-unul dintre cele mai competitive spații culinare din lume. Este o confirmare că tradițiile din care venim au valoare și merită duse mai departe”, spune Sandu Sîrbu, fondatorul restaurantului „Noroc”.
Soții Sîrbu afirmă că restaurantul oferă clienților o experiență culinară bazată pe rețete de familie, respect pentru tradiție și ospitalitate.