Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Moldova Business Week 2025: Forumul economic al anului începe în septembrie

    Planifici o vacanță? 7 lucruri de făcut înainte să pleci în concediu

    FLYONE lansează ruta directă Chișinău – Napoli, începând cu 15 iulie

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Cultură

    Un restaurant moldovenesc a fost inclus în topul celor mai bune localuri din California

    20/06/20252 Mins Read123
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Un restaurant din Sacramento, fondat de o familie originară din R. Moldova, a fost inclus în clasamentul „101 Best Restaurants in California”, realizat de criticul culinar Bill Addison și publicat în Los Angeles Times. 

    Restaurantul „Noroc”, deschis în 2018 de soții Alexandru și Liudmila Sîrbu, a fost selectat printre cele mai bune localuri din statul California, unde, potrivit datelor Google Maps din martie 2025, sunt înregistrate peste 98 de mii de restaurante. Selectarea în acest top restrâns plasează preparatele est-europene, cu rădăcini moldovenești — în elita de sub 0,1% din industria culinară californiană.

    Printre preparatele remarcate în articolul publicat de Los Angeles Times se numără:

    • Mămăliga cu brânză și smântână, servită cu friptură de porc și ciuperci;
    • Plăcintele moldovenești cu brânză, varză, vișine sau mere;
    • Sarmalele gătite cu răbdare, după rețete moștenite;
    • Alte preparate est-europene reinterpretate cu respect față de tradițiile din care provin.

    „Pentru noi această recunoaștere înseamnă că bucatele cu care am crescut — mămăliga, plăcintele, sarmalele — sunt astăzi apreciate, respectate și descoperite într-unul dintre cele mai competitive spații culinare din lume. Este o confirmare că tradițiile din care venim au valoare și merită duse mai departe”, spune Sandu Sîrbu, fondatorul restaurantului „Noroc”.

    Soții Sîrbu afirmă că restaurantul oferă clienților o experiență culinară bazată pe rețete de familie, respect pentru tradiție și ospitalitate.

    Articole asemănătoare

    Muncă 15/07/2025

    Moldova Business Week 2025: Forumul economic al anului începe în septembrie

    Odihnă 15/07/2025

    Planifici o vacanță? 7 lucruri de făcut înainte să pleci în concediu

    Advertoriale 15/07/2025

    FLYONE lansează ruta directă Chișinău – Napoli, începând cu 15 iulie

    Populare în ultima lună
    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului
    12/07/2025156 Views
    Ce simptome are boala ficatului gras, cea mai întâlnită afecțiune hepatică
    15/07/202598 Views
    R. Moldova, peste România la mortalitate rutieră: 87 de decese la un milion de locuitori
    15/07/202582 Views
    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân
    13/07/202582 Views
    Recomandate
    Muncă 15/07/20252 Mins Read8 Views

    Moldova Business Week 2025: Forumul economic al anului începe în septembrie

    Agenția de Investiții a R. Moldova anunță organizarea celei de-a zecea ediții a Moldova Business…

    Planifici o vacanță? 7 lucruri de făcut înainte să pleci în concediu

    FLYONE lansează ruta directă Chișinău – Napoli, începând cu 15 iulie

    11 alimente pe care nu ar trebui să le consumi înainte de a merge la plajă

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Moldova Business Week 2025: Forumul economic al anului începe în septembrie

    Planifici o vacanță? 7 lucruri de făcut înainte să pleci în concediu

    FLYONE lansează ruta directă Chișinău – Napoli, începând cu 15 iulie

    Cele mai populare

    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului

    Ce simptome are boala ficatului gras, cea mai întâlnită afecțiune hepatică

    R. Moldova, peste România la mortalitate rutieră: 87 de decese la un milion de locuitori

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.