Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Tonul din conservă: combinații perfecte pentru orice masă

    18/01/20252 Mins Read33
    Sursa foto: poftabuna.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Există o multitudine de motive pentru care e bine să ai mereu o conservă de ton acasă. Combinațiile reușite cu ton sunt foarte multe: cu salată verde, spanac, rucola sau alte salate verzi, cu roșii, ardei, castraveți, dovlecei, vinete, fasole verde, cu lămâie, avocado, cu leguminoase precum fasolea, mazărea și năutul, cu brânzeturi precum telemeaua, feta, parmezan, mozzarella, caș proaspăt de vacă sau de oaie, cu ouă, cu măsline și capere, cu cartofi și porumb, în salate cu cereale boabe, precum orz sau orez.

    Preparate reci și preparate calde cu ton din conservă

    Înainte de toate, e un ingredient perfect pentru un sandviș sau de rulat într-o lipie împreună cu tot felul de alte complemente de gust și nutriționale: rucola, salată verde, roșii, castravate, brânză, ou, maioneză de avocado sau dressing din iaurt. Tot legat de pâine sau bruschette, avem și soluția unui paté de ton foarte ușor de preparat și fără multe grăsimi.

    Ca și preparate mai elaborate, putem folosi ton din conservă la ardei umpluți sau roșii umplute. Dar tonul este un ingredient esențial, de exemplu, într-o rețetă italiană clasică de vară foarte rafinată, vitello tonnato, adică friptură rece de vită cu sos de maioneză și ton. Însă poate înlocui carnea și într-un preparat la cuptor de tip loaf (meat loaf sau tuna loaf), în stilul drobului românesc tradițional.

    Alte idei și combinații simple, pline de gust:

    -ouă umplute cu ton: din gălbenuș de ou fiert, ton, lămâie, sare, piper

    -salată rece de ton cu năut, roșii, rucola/salată verde, dressing de iaurt

    -salată rece de ton cu fasole, ceapă roșie sau ceapă verde, ardei, boabe de orz sau de hrișcă

    -salată rece de ton cu salată verde, porumb, mozzarella, roșii

    -salată rece de ton cu fasole verde, roșii, cartofi

    -salată de cartofi cu ton și conopidă cu dressing de iaurt

    -salată mexicană din fasole, porumb și avocado, cu ton

    -salată de conopidă fiartă cu ton, măsline și usturoi

    -salată Nisa

    -chifteluțe de ton, cu compoziție din ton, usturoi, pătrunjel, pesmet sau pâine, ou

    -tartă tip quiche umplută cu ton, mozzarella, ardei

    -sos pentru paste cu ton, combinat cu roșii, măsline, capere, dovlecei, broccoli, ardei, vinete, lămâie.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 18/05/2025

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Mediu 18/05/2025

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Gastronomie 18/05/2025

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/2025382 Views
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025118 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/2025101 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/202588 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 18/05/20255 Mins Read16 Views

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Îndulcitorii naturali – în special siropul de arțar și mierea – au devenit foarte populari…

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Punctele de presiune de la nivelul tălpilor: ce legătură au cu durerile, somnul și anxietatea

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.