Salata cu pui și broccoli este perfectă pentru un prânz sau o cină bogată în proteine. Aceasta oferă sațietate și energie, scrie EatingWell.
Puiul este bogat în proteine care dezvoltă mușchii și conține substanțe nutritive sănătoase pentru inimă, precum potasiu și magneziu. Brânza Cheddar, de asemenea, are câteva beneficii pentru sănătate. Brânzeturile tari, precum Cheddar, furnizează mai mult calciu decât brânzeturile moi, datorită conținutului lor mai scăzut de apă.
Ingrediente:
- 3 felii de bacon, tocate
- 1 kilogram de bucăți de pui
- ½ linguriță piper măcinat
- ½ linguriță sare
- ⅓ ceașcă de iaurt în stil grecesc
- ⅓ cană maioneză
- 2 linguri mărar proaspăt tocat
- 1½ linguri oțet de cidru
- ½ linguriță praf de usturoi
- 1 coroană medie de broccoli, cu tulpina și buchețelele tăiate în bucăți mici
- ¾ cană brânză Cheddar mărunțită
- ½ ceașcă de ceapă verde tăiată subțire

Mod de preparare:
- Se prăjește baconul tocat într-o tigaie mare la foc mediu, amestecând des, până devine crocant, aproximativ 6 minute. Se ia de pe foc, se transferă pe o farfurie tapetată cu hârtie absorbantă.
- Se presară fileurile de pui cu câte ¼ linguriță de piper și sare. Se readuce tigaia la foc mediu. Gătiți puiul, întorcându-l ocazional, până când se rumenește, între 4 și 6 minute pe fiecare parte. Se transferă pe o placă de tăiere, se lasă până când se răcește suficient pentru a putea fi manipulat, aproximativ 5 minute. Se taie sau se mărunțește în bucăți mici.
- Se amestecă ⅓ cană iaurt, ⅓ cană maioneză, 2 linguri mărar, 1½ linguri oțet, ½ linguriță praf de usturoi și restul de ¼ linguriță sare și piper într-un bol mare. Se adaugă broccoli tocat, baconul și puiul tocat, se amestecă pentru a se acoperi. Se adaugă ¾ cană de Cheddar și ½ cană de ceapă verde. Se amestecă.
Poftă bună!