Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Moldova Business Week 2025: Forumul economic al anului începe în septembrie

    Planifici o vacanță? 7 lucruri de făcut înainte să pleci în concediu

    FLYONE lansează ruta directă Chișinău – Napoli, începând cu 15 iulie

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    13/06/20252 Mins Read21
    Sursa foto: Eatingwell/Jen Causey
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Într-un moment în care alimentația echilibrată câștigă tot mai mult teren, EatingWell propune o rețetă simplă: salată de kale cu căpșuni și burrata, cu un dressing de oțet alb balsamic, ideală pentru a integra alimente bogate în antioxidanți și compuși cu efect antiinflamator.

    Ingrediente cheie pentru o salată sănătoasă

    • 2 căni de căpșuni proaspete (din aproximativ 1 litru), curățate de codițe
    • 3 linguri de oțet balsamic alb
    • 1 lingură de miere
    • ½ linguriță de sare
    • ¼ linguriță de piper negru măcinat grosier, plus extra pentru decor
    • 60 ml ulei de măsline extravirgin
    • 450 g varză kale lacinato, fără tulpini, tocată (aproximativ 8 căni)
    • ½ cană de ceapă roșie, tăiată felii subțiri
    • 1 bilă de brânză burrata (aproximativ 110 g), ruptă în bucăți de circa 1,5 cm
    • ¼ cană de nuci tocate și prăjite.

    Cum se prepară în doar 15 minute

    Tocați aproximativ 3 căpșuni pentru a obține ⅓ cană. Tăiați sferturi restul de căpșuni și păstrați-le deoparte. Puneți în blenderul mic căpșunile tocate, oțetul, mierea, sarea și piperul și mixați până devin o compoziție fină (aproximativ 30 de secunde). Adăugați uleiul și mixați din nou de 5 ori, până se încorporează.

    Puneți varza kale tocată și ceapa roșie într-un bol mare. Adăugați dressingul și masați cu mâinile curate până când varza se înmoaie puțin și este acoperită uniform (aproximativ 2 minute).

    Adăugați căpșunile păstrate, amestecați ușor și transferați totul pe un platou mare de servire. Presărați bucățile de burrata și nucile tocate prăjite deasupra. Dacă doriți, decorați cu piper negru suplimentar.

    Beneficiile nutriționale

    • Antiinflamatoare naturale – kalele și căpșunile au compuși cu efect antiinflamator. Burrata și nucile completează profilul cu grăsimi bune și proteine.
    • Fibre și vitamina C – căpșunile sunt prebiotice, favorizând sănătatea intestinală, iar kalele sunt surse de antioxidanți care protejează inima și luptă împotriva bolilor cronice.
    • Rapidă și versatilă – se prepară în aproximativ 15 minute, fiind potrivită ca aperitiv sau masă principală, cu opțiunea de a adăuga proteine suplimentare (ex. pui, cereale integrale).

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Muncă 15/07/2025

    Moldova Business Week 2025: Forumul economic al anului începe în septembrie

    Odihnă 15/07/2025

    Planifici o vacanță? 7 lucruri de făcut înainte să pleci în concediu

    Advertoriale 15/07/2025

    FLYONE lansează ruta directă Chișinău – Napoli, începând cu 15 iulie

    Populare în ultima lună
    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului
    12/07/2025156 Views
    Ce simptome are boala ficatului gras, cea mai întâlnită afecțiune hepatică
    15/07/202598 Views
    R. Moldova, peste România la mortalitate rutieră: 87 de decese la un milion de locuitori
    15/07/202582 Views
    Rasa populară de câine care ascunde riscuri serioase: Ce trebuie să știe orice viitor stăpân
    13/07/202582 Views
    Recomandate
    Muncă 15/07/20252 Mins Read8 Views

    Moldova Business Week 2025: Forumul economic al anului începe în septembrie

    Agenția de Investiții a R. Moldova anunță organizarea celei de-a zecea ediții a Moldova Business…

    Planifici o vacanță? 7 lucruri de făcut înainte să pleci în concediu

    FLYONE lansează ruta directă Chișinău – Napoli, începând cu 15 iulie

    11 alimente pe care nu ar trebui să le consumi înainte de a merge la plajă

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Moldova Business Week 2025: Forumul economic al anului începe în septembrie

    Planifici o vacanță? 7 lucruri de făcut înainte să pleci în concediu

    FLYONE lansează ruta directă Chișinău – Napoli, începând cu 15 iulie

    Cele mai populare

    Cum să-ți pregătești trusa medicală și ce trebuie să conțină aceasta pentru o vacanță fără griji – recomandările medicului

    Ce simptome are boala ficatului gras, cea mai întâlnită afecțiune hepatică

    R. Moldova, peste România la mortalitate rutieră: 87 de decese la un milion de locuitori

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.