Fileurile de curcan, marinate într-un sos picant de roșii, usturoi și condimente, pot fi gătite în friteuza cu aer cald până devin fragede și aromate. Le poți servi cu legume aburite sau rumenite, ca sparanghel și ciuperci, și opțional cu o garnitură de orez sau piure, propune G4Food.
Ingrediente
- 400 de g de fileuri de curcan
- 200 de g de bulion de roșii
- 1 lingură de sos iute sau 1 ardei iute
- 2 căței de usturoi, tocați
- 1 linguriță de oregano
- Sare și piper, după gust
- Ceapă verde tocată, pentru decor
Preparare fileuri de curcan cu sos picant
- Într-un bol mare, amestecăm sosul de roșii, ardeiul iute (sau sosul picant), usturoiul, oregano, sarea și piperul. Adaugăm carnea de curcan în bol și o acoperim bine cu marinadă. Lăsăm la marinat timp de 1 oră la temperatura camerei.
- Între timp gătim sparanghelul și ciupercile la abur, după ce în prealabil le-am curățat și spălat. Dacă dorim le putem pune pentru câteva minute și în friteuză, la 180 de grade, stropite cu puțin ulei de măsline.
- Pregătim friteuza cu aer cald, preîncălzind-o la 200°C.
- Așazăm o hârtie de copt pe fund suficient de mare cât să aibă și ceva margine, dar având grijă să nu atingă rezistența electrică. Punem apoi carnea și sosul în coșul friteuzei, deasupra hârtiei.
- Gătim timp de 20 de minute, întorcând carnea la jumătatea timpului de gătire pentru a se prepara uniform.
- Scoatem mâncarea din friteuza cu aer și o lasăm să se odihnească câteva minute înainte de a o servi. Decorează cu ceapă verde tocată, ciuperci și sparanghel, stropite cu puțin ulei de măsline extravirgin și asezonate cu sare și piper.
Poți servi acest preparat cu orez alb, cu carofi sau piure ori simplu, ca atare.
Pentru a obține o carne mai crocantă, vom adăuga în friteuză feliile de curcan fără sosul de roșii și stropite cu puțin ulei spray înainte de gătire.