Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Copilul refuză mâncarea? 6 pași cum să transformi prepararea mesei într-un moment plăcut

    Micul dejun: cea mai importantă masă a zilei sau doar un mit?

    (VIDEO) Romi, fetița din Uganda care vorbește fluent româna. Tânăra din R. Moldova care a filmat clipurile virale povestește despre călătoria în Africa

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă pentru o cină delicioasă: spaghetti cu trei feluri de roșii

    27/06/20253 Mins Read9
    Sursa foto: g4food.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Spaghetti cu trei tipuri de roșii – un preparat simplu, rapid și savuros, perfect pentru o cină ușoară în serile călduroase de vară. De ce trei feluri de roșii? Spre deosebire de un sos clasic, această rețetă combină trei varietăți diferite, fiecare aducând o textură și o aromă specială. Rezultatul este un sos bogat în nuanțe, echilibrat și mult mai interesant la gust, scrie G4Food.

    Rețeta de paste ideală pentru vineri seara. Ca tipuri de roșii, una din combinațiile ideale poate fi:

    • roșii cherry, mult mai dulcegi și mai aromate decât cele obișnuite de salată
    • conservă de roșii de tip passata, care leagă și conferă și un plus de gust și aport nutrițional
    • roșii deshidratate, care aduc cu ele umami/sapiditate, textură și, de ce nu, o componentă vizuală

    Ingrediente pentru 4 porții de spaghetti cu 3 tipuri de roșii

    • 320 g de spaghetti
    • 150 g de roșii cherry
    • 400 ml conservă tip passata de roșii
    • 8-10 roșii deshidratate – se găsesc la borcan, în ulei
    • 1 cățel de usturoi
    • busuioc proaspăt după gust, oregano uscat
    • sare, piper, ulei
    • mozzarella sau parmezan ras, după gust

    Procedeu

    Pregătim întâi toate ingredientele: curățăm, spălăm și tăiem în patru roșiile cherry; spălăm sub jet de apă frunzele de busuioc proaspăt.

    Înainte de toate, fierbem pastele conform procedurii standard, în apă cu sare, apoi le scurgem. Le amestecăm cu puțin ulei, frunze de busuioc rupte, puțin oregano și piper. În acest fel se și aromatizează suplimentar și le împiedicăm și să se lipească între ele.

    foto: g4food.ro

    În continuare sau în paralel, aromatizăm câteva linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă cu un cățel de usturoi tăiat felii. Când începe să capete culoare, îl eliminăm. În acest fel avem o cantitate de ulei care a căpătat o ușoară aromă de usturoi, dar fără ca el să domine peste celelalte gusturi și arome.

    Odată eliminat usturoiul, adăugăm în tigaie roșiile tăiate în sferturi. Dacă nu avem varietatea cherry, folosim oricare alta, tăiate similar. Le lăsăm circa două minute la foc mediu sub capac, până se înmoaie ușor.

    Adăugăm acum în tigaie conserva de roșii, un strop de apă, alte câteva frunze de busuioc rupte cu mâna, puțin oregano – doar câteva frunze – și un vârf de cuțit de sare. Lăsăm în continuare sosul sub capac alte circa 2 minute, până roșiile încep să se confunde cu restul sosului.

    În această fază adăugăm sosul din tigaie peste pastele din bol, scurse și condimentate, și amestecăm până se omogenizează. Între timp ce pregătim astfel pastele, în aceeași tigaie în care am făcut sosul sotăm rapid în puțin ulei roșiile deshidratate tăiate felii subțiri, după care le adăugăm și pe ele peste pastele deja amalgamate.

    Pastele spaghetti cu trei feluri de roșii sunt practic gata. Amestecăm ca să înglobăm și roșiile deshidratate sotate în tigaie. Gustăm, și dacă e cazul completăm cu încă puțină sare.

    Se pot servi calde sau reci

    Adăugăm deasupra în bol fie parmezan ras, fie bucăți de mozzarella, pentru a completa pastele. Eu am preferat a doua variantă.  E gata, putem servi fie calde, fie mai așteptăm puțin să se răcorească, ambele versiuni sunt plăcute în măsură comparabilă.

    Articole asemănătoare

    Odihnă 09/11/2025

    Copilul refuză mâncarea? 6 pași cum să transformi prepararea mesei într-un moment plăcut

    RECOMANDATE 09/11/2025

    Micul dejun: cea mai importantă masă a zilei sau doar un mit?

    Cultură 09/11/2025

    (VIDEO) Romi, fetița din Uganda care vorbește fluent româna. Tânăra din R. Moldova care a filmat clipurile virale povestește despre călătoria în Africa

    Populare în ultima lună
    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național
    08/11/20259.649 Views
    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”
    05/11/20256.979 Views
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20256.500 Views
    Cine este „daebator”, creatorul de conținut care-i „taxează” cu umor pe influenceri și politicieni. De la glume între prieteni, la clipuri virale pe rețelele sociale
    04/11/20254.359 Views
    Recomandate
    Odihnă 09/11/20252 Mins Read24 Views

    Copilul refuză mâncarea? 6 pași cum să transformi prepararea mesei într-un moment plăcut

    Pentru mulți părinți, ora cinei se transformă într-o adevărată provocare: farfurii împinse, plângeri și negocieri…

    Micul dejun: cea mai importantă masă a zilei sau doar un mit?

    (VIDEO) Romi, fetița din Uganda care vorbește fluent româna. Tânăra din R. Moldova care a filmat clipurile virale povestește despre călătoria în Africa

    Cum alegem un cașcaval de calitate? Explicațiile nutriționistei

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Copilul refuză mâncarea? 6 pași cum să transformi prepararea mesei într-un moment plăcut

    Micul dejun: cea mai importantă masă a zilei sau doar un mit?

    (VIDEO) Romi, fetița din Uganda care vorbește fluent româna. Tânăra din R. Moldova care a filmat clipurile virale povestește despre călătoria în Africa

    Cele mai populare

    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național

    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.