Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă pentru o cină delicioasă: paste cu dovleac și cârnați

    07/12/20242 Mins Read28
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dincolo de diferitele mixuri alături de alte legume, dovlecii se pot combina foarte bine fie cu brânzeturi, fie cu preparate din carne. Dacă trecem cuburi de dovleac prin tigaie adăugându-le cârnați desfăcuți de înveliș și rumeniți și ei în tigaie, obținem un preparat ideal la care putem adăuga paste.

    Ingrediente pentru 4 porții de paste cu dovleac și cârnați

    350 paste scurte, penne sau rigattoni sau fusilli

    300 g carnați de porc sau de pui

    500 g miez de dovleac

    1 ceapă sau mix aromatic

    ulei, sare, piper

    parmezan ras pentru servit, sau altă brânză rasă

    Procedeu

    Începem prin a curăța cârnații de înveliș, mărunțim carnea și o rumenim ușor în tigaie cu puțin ulei. Sunt suficiente 3 minute, continuând să o mărunțim cu lingura  de lemn.

    În acest timp, pregătim ceapa sau amestecul aromatic, dacă preferăm, cu mențiunea că și ceapa reușește să confere aromă suficientă.

    Între timp, fierbem pastele într-o oală, pentru a le avea deja pregătite când sosul de dovleac și cârnați e gata. Urmăm instrucțiunile de pe ambalaj și le lăsăm al dente. Când sunt gata, le scurgem fără să le clătim și păstrăm puțin din apa cu sare în care au fiert.

    Când pasta de cârnați e gata, ușor rumenită, dar și pătrunsă bine de uleiul cald, se transferă momentan pe o farfurie, acoperind ca să nu se usuce.

    Cum se prepară dovleacul

    În aceeași tigaie, adăugând eventual puțin ulei, se sotează ceapa timp de 2 minute, iar peste ea se adaugă miezul de dovleac tăiat cuburi mărunte sau chiar dat pe răzătoare.

    Dovlecul are nevoie de circa 10-12 minute pentru  a fi pătruns suficient. Continăm să îl amestecăm în tigaie și să îl mărunțim pe cât posibil cu aceeași lingură de lemn. Adăugăm câteva linguri din apa de la paste. În final trebuie să devină aproape o cremă.

    Când e gata, se adaugă peste crema obținută cârnații din farfurie, se amalgamează și se adaugă deasupra pastele fierte între timp și scurse.

    Se amalgamează bine, adăugând încă puțină apă de la paste, cât să ajungem la consistența dorită. Completăm cu sare, piper și e gata.

    Aceste paste cu dovleac și cârnați se servesc imediat, calde, cu parmezan ras deasupra.

    Opțional, când gătim dovleacul în tigaie se poate adăuga și puțin ardei iute prospăt tăiat bucățele, dar atenție la gradul de intensitate.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 23/05/2025

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Gastronomie 23/05/2025

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Muncă 23/05/2025

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Populare în ultima lună
    Ce faci weekendul acesta? 11 evenimente care merită bifate
    23/05/2025181 Views
    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete
    19/05/202585 Views
    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
    20/05/202577 Views
    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare
    18/05/202565 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 23/05/20253 Mins Read24 Views

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Ce fructe de pădure alegem? Căpșuni sau zmeură? Ambele sunt delicioase. Ambele sunt extrem de…

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Cele mai populare

    Ce faci weekendul acesta? 11 evenimente care merită bifate

    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete

    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.