Brioșele din fulgi de ovăz sunt un mic dejun energizant care este perfect echilibrat cu aromă de citrice și afine dulci. Potrivit EatingWell, aceste brioșe sănătoase sunt, de asemenea, bogate în fibre, datorită făinii de grâu integral și a fulgilor de ovăz. Mierea adaugă o notă de dulceață și le păstrează fragede.
Ingrediente:
- ¾ cană făină de toate tipurile
- ¾ cană făină integrală de grâu
- ½ cană fulgi de ovăz cu coacere rapidă
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță sare
- ⅔ cană lapte integral
- ⅓ ceașcă ulei de canola
- ¼ cană miere
- 1 lingură de coajă de lămâie rasă
- ¼ cană suc de lămâie
- 1 ou mare
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 1½ căni de afine congelate, împărțite
- 1 lingură de zahăr brun
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180 °C.
- Se amestecă ¾ ceașcă făină de toate tipurile și făină integrală de grâu, ½ ceașcă ovăz, 1 linguriță praf de copt și bicarbonat de sodiu și ½ linguriță sare într-un castron mediu.
- Într-un alt castron mediu bateți ⅔ cană lapte, ⅓ cană ulei, ¼ cană miere, 1 lingură zeamă de lămâie, ¼ cană suc de lămâie, 1 ou și 2 lingurițe vanilie până se combină bine. Se face o fântână în centrul amestecului de făină. Se adaugă amestecul de lapte, se amestecă până când nu mai rămân dungi uscate. Se încorporează ușor 1¼ căni de afine până se combină.
- Se repartizează aluatul în formele de brioșe pregătite (aproximativ ¼ cană fiecare) și se presară deasupra cu 1 lingură de zahăr brun și restul de ¼ cană de afine.
Coaceți până devin aurii și scobitoarea introdusă în centru iese cu câteva firimituri umede, între 16 și 18 minute. Se lasă să se răcească pe un suport timp de 5 minute și se servesc calde.