Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă: brioșe cu mere și scorțișoară

    18/01/20252 Mins Read33
    Sursa foto: EatingWell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Brioșele conțin făină de migdale și nucă de cocos, care înlocuiesc făina obișnuită, ceea ce ajută la scăderea carbohidraților. Un pic de zahăr brun și sos de mere adaugă o notă de dulceață acestora. Potrivit EatingWell, aceste brioșe cu mere și scorțișoară, se potrivesc perfect cu o ceașcă caldă de ceai într-o zi rece.

    Ca brioșele să fie fragede, nu amestecați prea mult aluatul, doar atât cât să se încorporeze ingredientele.

    Ingrediente
    • 1½ căni făină de migdale
    • ¼ cană făină de nucă de cocos
    • 1 lingură praf de copt
    • 1½ linguriță scorțișoară măcinată
    • ½ linguriță condiment pentru plăcintă cu mere
    • ¼ linguriță bicarbonat de sodiu
    • ¼ linguriță sare
    • 1 măr mare, fără coajă și tăiat bucăți (aproximativ 1½ căni)
    • 2 ouă mari, la temperatura camerei
    • ¼ cană de zahăr brun închis
    • ¼ cană lapte integral, la temperatura camerei
    • ¼ cană sos de mere neîndulcit
    • 3 linguri ulei de canola (rapiță)
    • 1½ lingurițe extract de vanilie
    Mod de preparare:
    1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
    2. Se combină 1½ căni făină de migdale, ¼ cană făină de nucă de cocos, 1 lingură praf de copt, 1½ lingurițe scorțișoară, ½ linguriță condiment pentru plăcintă cu mere, ¼ linguriță bicarbonat de sodiu și ¼ linguriță sare într-un castron mare. Se bate până când nu rămân cocoloașe. Se încorporează mărul tocat. Într-un castron mediu, se bat 2 ouă, câte ¼ cană zahăr brun, lapte și sos de mere, 3 linguri ulei și 1½ linguriță vanilie. Se adaugă amestecul de ouă la amestecul uscat și se amestecă până se combină.
    3. Se împarte aluatul în cele 10 forme de brioșe pregătite (aproximativ ¼ cană fiecare). Coaceți până când se rumenesc ușor pe margini și o scobitoare introdusă în centru iese curată, aproximativ 20 de minute. Se lasă să se răcească în tavă timp de 20 de minute. Se trece un cuțit în jurul marginilor și se scot din tavă pentru a se răci complet.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 18/05/2025

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Mediu 18/05/2025

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Gastronomie 18/05/2025

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/2025382 Views
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025118 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/2025101 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/202587 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 18/05/20255 Mins Read7 Views

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Îndulcitorii naturali – în special siropul de arțar și mierea – au devenit foarte populari…

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Punctele de presiune de la nivelul tălpilor: ce legătură au cu durerile, somnul și anxietatea

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ce alegem, ca îndulcitori naturali: siropul de arțar sau mierea?

    Compostarea acasă: pași simpli pentru a recicla resturile organice

    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.