Brioșele conțin făină de migdale și nucă de cocos, care înlocuiesc făina obișnuită, ceea ce ajută la scăderea carbohidraților. Un pic de zahăr brun și sos de mere adaugă o notă de dulceață acestora. Potrivit EatingWell, aceste brioșe cu mere și scorțișoară, se potrivesc perfect cu o ceașcă caldă de ceai într-o zi rece.
Ca brioșele să fie fragede, nu amestecați prea mult aluatul, doar atât cât să se încorporeze ingredientele.
Ingrediente
- 1½ căni făină de migdale
- ¼ cană făină de nucă de cocos
- 1 lingură praf de copt
- 1½ linguriță scorțișoară măcinată
- ½ linguriță condiment pentru plăcintă cu mere
- ¼ linguriță bicarbonat de sodiu
- ¼ linguriță sare
- 1 măr mare, fără coajă și tăiat bucăți (aproximativ 1½ căni)
- 2 ouă mari, la temperatura camerei
- ¼ cană de zahăr brun închis
- ¼ cană lapte integral, la temperatura camerei
- ¼ cană sos de mere neîndulcit
- 3 linguri ulei de canola (rapiță)
- 1½ lingurițe extract de vanilie
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180°C.
- Se combină 1½ căni făină de migdale, ¼ cană făină de nucă de cocos, 1 lingură praf de copt, 1½ lingurițe scorțișoară, ½ linguriță condiment pentru plăcintă cu mere, ¼ linguriță bicarbonat de sodiu și ¼ linguriță sare într-un castron mare. Se bate până când nu rămân cocoloașe. Se încorporează mărul tocat. Într-un castron mediu, se bat 2 ouă, câte ¼ cană zahăr brun, lapte și sos de mere, 3 linguri ulei și 1½ linguriță vanilie. Se adaugă amestecul de ouă la amestecul uscat și se amestecă până se combină.
- Se împarte aluatul în cele 10 forme de brioșe pregătite (aproximativ ¼ cană fiecare). Coaceți până când se rumenesc ușor pe margini și o scobitoare introdusă în centru iese curată, aproximativ 20 de minute. Se lasă să se răcească în tavă timp de 20 de minute. Se trece un cuțit în jurul marginilor și se scot din tavă pentru a se răci complet.