Această rețetă de pui la cuptor cu lămâie și piper este ușor și rapid de preparat. Pieptul de pui este gătit în tigaie, apoi dat la cuptor cu felii de lămâie și unt pentru a avea aromă.
Ingrediente:
- 4 bucăți de piept de pui dezosate, fără piele
- sare
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
- 1 lămâie medie, tăiată felii subțiri
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură de sirop de arțar pur
- 2 linguri unt nesărat, tăiat în bucăți
- 1 linguriță de piper
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 200 °C.
- Se presară puiul uniform cu 1/2 linguriță de sare. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare rezistentă la cuptor, la foc mediu-mare. Se adaugă puiul, se gătește, până când partea inferioară este aurie, aproximativ 4 minute. Întoarceți puiul, așezați feliile de lămâie în jurul acestuia în tigaie.
- Se transferă tigaia în cuptor și se coace până când un termometru cu citire instantanee introdus în partea cea mai groasă a cărnii înregistrează 75 °C, aproximativ 10 minute.
- Se transferă puiul pe un platou. Se adaugă sucul de lămâie și siropul de arțar în tigaie. Adăugați untul, câte o bucată pe rând, amestecând până când se topește în sos. Amestecați piperul și restul de 1/8 linguriță de sare. Se picură sosul peste pui.
Sursa: EatingWell