Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Prajitură de albuș cu zmeură, un pandișpan rapid și fără gluten

    07/12/20242 Mins Read29
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Pentru persoanele cu alergii sau intoleranță la gluten sau pentru cei care vor să reducă inflamația organismului, o prăjitură este, dacă nu necesară, măcar dorită din când în când. Și mai ales, dacă folosim gălbenușurile din ouă la diverse preparate, de pildă pentru a drege o ciorbă și ne rămân albușurile, acest pandișpan rapid este extrem de ușor de făcut.

    Ingrediente pentru prăjitura din albușuri cu zmeură 

    prrajitura, pandispan
    Foto: G4Food

    – 4 albușuri de ou
    – 120 de g de zahăr
    – 180 de g de fulgi de nucă de cocos deshidratată
    – 40 de g de amidon de porumb
    – coaja rasă de la o lămâie
    – un plic de zahăr vanilat
    – 100 de g de zmeură (proaspătă, de preferat, dar se poate folosi și congelată)
    – un praf de sare
    – unt pentru uns forma de copt.

    Preparare pandișpan fără gluten

    Se bat albușurile spumă cu un praf de sare. Se adaugă treptat zahărul și zahărul vanilat, continuând până când sunt dizolvate complet.

    Se adaugă cocosul, amidonul (dat prin sită) și coaja de lămâie și se amestecă încet cu o spatulă, cu mișcări de sus în jos, pentru a încorpora aer, până se obține o compoziție omogenă și pufoasă.

    Se unge bine forma de copt cu unt și se toarnă compoziția.

    Zmeura se spală, se scurge de apă și se usucă bine înainte de a a o pune în compoziție. Dacă este congelată, trebuie lăsată câteva ore într-o sită la scurs. Se tăvălește în puțin amidon, apoi se intruduce în cocă, astfel încât să fie complet acoperită.

    Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, căldură sus-jos, cca 35 de minute. Încercați cu o scobitoare sau un băț de frigăruie dacă prăjitura este coaptă în interior. Bățul trebuie sa iasă perfect curat.

    prajitura, pandispan
    Foto: G4Food

    Se scoate din forma în care a fost coaptă și se pune la răcit pe un grilaj pentru prăjituri, sub care am așezat un șervet de bucătărie (care va absorbi umezeala). Se taie când este complet răcită.

    prajitura, pandispan
    Foto: G4Food
    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 12/05/2025

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Mediu 12/05/2025

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Mediu 12/05/2025

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.090 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025251 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025136 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025109 Views
    Recomandate
    Gastronomie 12/05/20254 Mins Read5 Views

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Pe un platou de lemn, aranjate cu grijă și decorate cu petale, sunt așezate câteva…

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.