Pastele reci pot fi alegerea perfectă pentru zilele călduroase de vară. Iar dacă reușim să punem peste ele o combinație sănătoasă, aromată și interesantă de alimente vegetale și proteine, obținem felul de mâncare perfect pentru cină, promite G4Food.
Ingrediente pentru 4 proporții de paste cu avocado și surimi
- 380-400 g spaghetti dar poți folosi și paste scurte
- 100 g iaurt grecesc sau din cel obișnuit, neîndulcit
- 2 fructe de avocado bine coapte
- o mână bună de pătrunjel proaspăt tăiat mărunt
- 50 ml suc de lămâie
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi, tocat mărunt
- sare, piper
- 240 g bastonașe de surimi
Procedeu
-
Fierbe pastele spaghette sau alte paste la alegere, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care scurge-le și clătește-le în apă rece, pentru acest tip de rețetă de paste reci. Lasă-le într-un bol, stropindu-le cu puțin ulei, pentru a nu se lipi între ele.
-
Între timp, transferă în blender iaurtul, pătrunjelul, sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul, sarea și piperul și abia în final fructele de avocado tăiate bucăți. În acest fel nu au timp să oxideze și să își schimbe culoarea. Mixează până obții un sos fin și omogen.
-
Acum nu mai rămâne decât de amestecat pastele din bol cu crema de avocado obținută. Amalgamează bine, adăugând peste ele și bucățele mici de surimi, tăiate de circa 2 cm.
-
Completează cu sare, dacă mai e cazul, și cu piper, mai amestecă puțin și dă la frigider minim 1h. Se servesc reci ca fel unic. Merg cel mai bine cu un vin alb demisec.