Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Confidențialitatea în era Inteligenței Artificiale: cât de sigure sunt conversațiile noastre cu chatbot-urile?

    Moldoveanul care a alergat 5000 de kilometri în 47 de zile: „Trebuie să treci la următorul nivel, să te întreci pe tine însuți, permanent”

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    O idee de mic dejun cald din fulgi de ovăz cu turmeric și stafide, gătit la cuptor, servit cu fructe la alegere

    25/01/20252 Mins Read22
    Sursa foto: schwartz.co.uk
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    O idee bună de mic dejun, e să folosim fulgii de ovăz într-o compoziție care să meargă rapid la cuptor, în loc de clasicele combinații cu iaurt. Îl putem completa de multe ori cu arome la libera inspirație, dar urmând o rețetă e totul mult mai simplu. Nu trebuie decât să facem o compoziție simplă amalgamând toate ingredientele și să dăm tava la cuptor.

    Ingrediente pentru 6 porții de fulgi de ovăz la cuptor

    • 1 banană bine coaptă
    • 1 lingură de turmeric uscat, pulbere, sau 2 linguri proaspăt, ras, dacă e disponibil
    • 1-2 lingurițe aromă de vanilie, în funcție de intensitate
    • 2 ouă
    • 250 ml lapte
    • 200 g fulgi de ovăz
    • 1 linguriță praf de copt
    • 3 g sare
    • scorțișoară
    • 3 linguri de stafide clătite anterior
    • opțional, un adaos proteic, fie pudră, fie semințe de chia hidratate anterior în apă sau lapte

    Procedeu

    1. Preîncălzim cuptorul la 175°C și ungem o tavă de copt de 20×20 cm sau comparabil. Într-un bol mediu, pasăm banana cu o furculiță, adăugăm turmericul, vanilia, ouăle și laptele, amestecând bine cu un tel până se omogenizează.
    2. Într-un bol mai mare, combinăm fulgii de ovăz cu praful de copt, sarea, scorțișoara, pudra proteică sau semințele de chia (dacă folosim) și stafidele.
    3. Peste această componentă uscată a compoziției, adăugăm partea umedă, din celălalt bol, amalgamând cât mai bine.
    4. Adăugăm compoziția în tavă și coacem la cuptor aproximativ 30 de minute, până când marginile încep să se rumenească și se desprind ușor de pe pereții tăvii.
    5. Scoatem din cuptor, lăsăm să se răcească puțin, apoi tăiem felii, servind cald.

    Acest mic dejund din fulgi de ovăz la cuptor se poate completa foarte bine cu orice fel de fructe, la alegere.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Muncă 14/06/2025

    Confidențialitatea în era Inteligenței Artificiale: cât de sigure sunt conversațiile noastre cu chatbot-urile?

    Muncă 14/06/2025

    Moldoveanul care a alergat 5000 de kilometri în 47 de zile: „Trebuie să treci la următorul nivel, să te întreci pe tine însuți, permanent”

    Odihnă 14/06/2025

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/20251.059 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025727 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025213 Views
    Meningococul: ce trebuie să știi despre această infecție. Cum recunoști simptomele și ce poți face
    04/06/2025161 Views
    Recomandate
    Muncă 14/06/20254 Mins Read28 Views

    Confidențialitatea în era Inteligenței Artificiale: cât de sigure sunt conversațiile noastre cu chatbot-urile?

    Într-o perioadă în care interacțiunea cu inteligența artificială devine tot mai comună, apare inevitabil o…

    Moldoveanul care a alergat 5000 de kilometri în 47 de zile: „Trebuie să treci la următorul nivel, să te întreci pe tine însuți, permanent”

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Mic dejun bogat în probiotice, pentru o digestie sănătoasă

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Confidențialitatea în era Inteligenței Artificiale: cât de sigure sunt conversațiile noastre cu chatbot-urile?

    Moldoveanul care a alergat 5000 de kilometri în 47 de zile: „Trebuie să treci la următorul nivel, să te întreci pe tine însuți, permanent”

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.