Această rețetă de somon fraged, cartofi crocanți și fasole verde stropită cu lămâie, nu este doar o cină delicioasă, ci și una ușor de pregătit. Este soluția perfectă pentru serile în care doriți o masă nutritivă fără complicații.
Ingrediente
- 700 g de cartofi mici curățați și tăiați în jumătate sau în patru
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță de sare
- ¾ linguriță piper
- 2 linguri suc de lămâie
- 4 căței de usturoi mici, tăiați mărunt
- 1 lingură mărar proaspăt tocat
- 4 fileuri de somon fără piele
- 220 g de fasole verde subțire
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 200°C. Se tapetează o foaie de copt mare cu margini cu hârtie pergament. Se amestecă cartofii, 1 lingură de ulei, ½ linguriță de sare și ¼ linguriță de piper pe foaia de copt pregătită până se acoperă; se întinde într-un strat uniform. Se prăjesc până când cartofii încep să se înmoaie și să se rumenească, aproximativ 20 de minute.
- Între timp, se amestecă 2 linguri de suc de lămâie, usturoiul tocat, 1 lingură de mărar și restul de 2 linguri de ulei și câte ½ linguriță de sare și piper într-un bol mic.
- Aranjați cartofii într-o parte a tigăii. Așezați 4 fileuri de somon și fasolele verzi subțire într-un strat uniform în spațiul gol. Ungeți somonul cu jumătate din amestecul de suc de lămâie (aproximativ 2 linguri); turnați restul amestecului peste fasole. Se prăjesc până când cartofii sunt fragili, fasolea este fragedă și crocantă, iar somonul se desface ușor cu o furculiță, aproximativ 15 minute. Se ornează cu mărar suplimentar, dacă se dorește.
Sursa: EatingWell