Rețeta cu ciuperci și sparanghel este una dintre cele mai bune idei de mic dejun, care combină chiflele prăjite cu straturi de brânză, ciuperci și sparanghel.
Avem nevoie de:
- 2 lingurițe de unt
- ¾ cană de ciuperci feliate
- 5 chifle, împărțite și prăjite
- 2 căni de brânză mărunțită, mai tare la consistență, împărțită
- 1 kilogram de sparanghel proaspăt, tăiat în bucăți mai mici
- ½ cană ardei gras tocat
- ½ ceapă, tocată mărunt
- 2 căni de lapte
- 8 ouă
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță pudră de muștar
- ¼ linguriță piper negru măcinat
Cum procedăm
Topiți untul într-o tigaie la foc mediu. Adăugați ciupercile, gătiți și amestecați până când încep să se rumenească și cea mai mare parte a lichidului lor s-a evaporat, aproximativ 10 minute.
Ungeți o tavă de copt cu unt sau așterneți o foaie de copt. Aranjați opt jumătăți de chifle cu partea tăiată în sus. Rupeți chiflele rămase în bucăți mai mici și utilizați pentru a umple orice spațiu rămas neacoperit. Presărați cu jumătate din brânză, apoi acoperiți cu bucăți de ciuperci și sparanghel, ardei roșu și ceapă.
Bateți ouăle cu lapte, sare, pudra de muștar și piper negru într-un castron. Apoi turnați peste brioșe și legume. Acoperiți vasul și lăsați-l la frigider, 8 ore sau peste noapte.
A doua zi, scoateți caserola din frigider și lăsați să stea câteva minute. Răspândiți apoi brânza rămasă deasupra și dați la cuptorul preîncălzit la 190 de grade Celsius pentru 40-45 de minute. Lăsați să stea timp de 5 până la 10 minute înainte de a o tăia în pătrate.
Sursa: G4Food.ro