Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Ingredientele pe care să nu le adaugi niciodată în cafea, conform unui barista

    30/04/20252 Mins Read76
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Anumite ingrediente adăugate în cafea pot afecta gustul și calitatea băuturii. Experții în cafea atrag atenția că unele adaosuri pot deteriora aroma naturală și pot transforma o cafea echilibrată într-o băutură dificil de consumat, potrivit unui artiocl publicat de Eatthis. 

    Cafeaua și ingredientele cu aciditate ridicată

    Unele persoane adaugă lămâie sau alte fructe acide în cafea. Laila Ghambari, proprietară de afacere și consultant în domeniul cafelei, fostă campioană națională a Statelor Unite la competiția barista din 2014, avertizează că ingredientele cu aciditate ridicată, precum merișorul sau măceșul, pot duce la separarea laptelui atunci când sunt adăugate în băuturi calde.

    „Am testat diverse siropuri pentru băuturi speciale. Deși gustul poate fi plăcut, aceste ingrediente determină coagularea laptelui în băuturile fierbinți. În cele reci acest efect nu apare”, a explicat Ghambari, potrivit Eatthis.

    Creme artificiale

    Drew Pond, barista la cafeneaua Stone Creek Coffee din Milwaukee, recomandă evitarea cremelor artificiale. Potrivit acestuia, aceste produse conțin uleiuri hidrogenate, agenți de îngroșare precum caragenanul și substanțe chimice precum diacetilul, asociat cu afecțiuni respiratorii în anumite contexte industriale. Aceste ingrediente se regăsesc în produse aromate precum caramel vanilat sau toffee.

    Pudra proteică

    Riley Westbrook, fost barista și co-fondator al Valor Coffee, atrage atenția că adăugarea pudrei proteice în cafea afectează echilibrul băuturii. Potrivit acestuia, amestecul transformă cafeaua într-un lichid dens, neplăcut la gust și dificil de consumat. Westbrook subliniază că proteina perturbă consistența normală a cafelei.

    Îndulcitorii artificiali

    Lindsey Sozio, fondatoarea Lavender Coffee Boutique, afirmă că îndulcitorii artificiali pot acoperi complet aromele naturale ale cafelei. Aceste substanțe sintetice sunt adesea percepute ca având un gust intens și pot interfera cu experiența senzorială a consumatorului.

    Laptele de orez

    Leo Yuffa, proprietar al Dazbog Coffee, nu recomandă utilizarea laptelui de orez în cafea. Conținutul scăzut de proteine face ca laptele de orez să nu se spumeze eficient, ceea ce îl face inadecvat pentru prepararea băuturilor precum latte sau cappuccino.

    Siropurile fără zahăr

    Drew Pond atrage atenția și asupra siropurilor fără zahăr, mai ales cele cu arome precum zmeură sau piersică. Acestea pot conține sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză, propilen glicol și diacetil. Potrivit baristei, pentru o aromă fructată naturală, se recomandă folosirea unor boabe de cafea cu profil ethiopian, în locul siropurilor procesate, transmite Eatthis.

    cafea ingrediente pe care să nu le adaugi în cafea

    Articole asemănătoare

    Muncă 23/05/2025

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Gastronomie 23/05/2025

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Muncă 23/05/2025

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025139 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/2025113 Views
    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete
    19/05/202580 Views
    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
    20/05/202576 Views
    Recomandate
    Muncă 23/05/20253 Mins Read4 Views

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Roșia neagră, o varietate de tomate care atrage prin culoarea sa neobișnuită și gustul intens,…

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău

    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.