Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    (VIDEO) Unul eliminat, altul calificat. Cum s-au descurcat concurenții din R. Moldova în prima seară de confruntări la Vocea României

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Încerci să faci ouă poșate, dar niciodată nu-și ies perfecte? Folosește acest truc

    09/04/20252 Mins Read48
    Foto: simplyrecipes.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Dacă ai avut vreodată dificultăți în a găti ouăle poșate perfecte, cu singurață nu ești singurul sau singura. De multe ori, procesul de poșare poate părea complicat, mai ales atunci când nu știi exact cum să le pregătești fără ca albușul să se destrame sau gălbenușul să devină prea tare. Însă, cu câteva trucuri simple de la Thepruceeats poșarea ouălor poate deveni o abilitate ușor de stăpânit. 

    Apă cu oțet

    Secretul pentru un ou poșat perfect este să începi cu un amestec de apă și oțet. Poți folosi oțet alb distilat, deoarece acesta ajută la întărirea proteinei din ou, oferindu-i o formă compactă.

    • Într-un bol larg, adaugă părți egale de apă și oțet (aproximativ o cană de apă și o cană de oțet pentru două ouă).

    • Pune ouăle în acest amestec timp de 10-12 minute. Albușul va începe să se coaguleze, iar albușul va deveni opac, semn că oul este pregătit pentru poșare.

    Apa nu trebuie să fie clocotită

    Un alt aspect important este temperatura apei. Apa trebuie să fie fierbinte, dar nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere. Dacă ai un termometru, țintește o temperatură între 82 și 88 grade Celsius. Asta va asigura că oul se poșează încet, fără să se descompună.

    Poșarea 

    După ce oul a stat în soluția de apă și oțet, transferă-l cu grijă în apa fierbinte cu ajutorul unei linguri cu găuri. Lasă-l să se gătească între 2 și 3 minute, pentru a obține albușuri ferme și gălbenușuri moi. După ce l-ai scos din apă, tapotează-l ușor cu un prosop curat pentru a îndepărta excesul de apă.

    Oțetul din soluția de apă ajută proteinele din albușul oului să se denatureze, creând o textură compactă și menținând oul intact în timpul poșării.

    cum se fac corect ouăle poșate ouă poșate truc oău poșate

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 08/11/2025

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Gastronomie 08/11/2025

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    Gastronomie 07/11/2025

    O idee unică de cină caldă, din gastronomia franceză: supă de ceapă cu pâine prăjită și cașcaval

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”
    05/11/20256.894 Views
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20255.002 Views
    Cătălin Lungu și Emilian Crețu, schimb de replici după ce ultimul a apărut în fotografii alături de Ion Ceban. „Dă-ți demisia, dacă ești curajos”
    03/11/20254.636 Views
    Cine este „daebator”, creatorul de conținut care-i „taxează” cu umor pe influenceri și politicieni. De la glume între prieteni, la clipuri virale pe rețelele sociale
    04/11/20254.327 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 08/11/20252 Mins Read23 Views

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Persoanele care tocmai au trecut printr-o procedură de albire dentară sau intenționează să o facă…

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    (VIDEO) Unul eliminat, altul calificat. Cum s-au descurcat concurenții din R. Moldova în prima seară de confruntări la Vocea României

    O idee unică de cină caldă, din gastronomia franceză: supă de ceapă cu pâine prăjită și cașcaval

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    O idee unică de cină caldă, din gastronomia franceză: supă de ceapă cu pâine prăjită și cașcaval

    Cele mai populare

    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    Cătălin Lungu și Emilian Crețu, schimb de replici după ce ultimul a apărut în fotografii alături de Ion Ceban. „Dă-ți demisia, dacă ești curajos”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.