Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    R. Moldova, în premieră în top 10 mondial al egalității de gen

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Idee de prânz de post sau garnitură pentru friptura de Crăciun. Broccoli cu sos de usturoi și ardei iute

    24/12/20242 Mins Read41
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Broccoli nu este doar versatil și se poate prepara în multe feluri, dar avantajele sunt multiple: sănătos, rapid de pregătit, merge în mai multe combinații aromatice. De asemenea, poate fi garnitura perfectă pentru friptura de Crăciun.

    Ingrediente pentru 4 porții de broccoli la microunde

    • 1 kg de broccoli, circa 2 bucăți
    • 4-5 linguri de ulei
    • 2 bulbi de usturoi
    • 1 ardei iute crud sau paprika iute
    • sare, piper

    Procedeu

    1. Așezăm buchețelele de broccoli într-un bol de sticlă care poate merge la microunde, acoperindu-le cu folie de plastic. Se gătesc circa 2-3 minute, până sunt aproape gata, funcție de puterea cuptorului.
    2. În acest timp, într-o tigaie antiaderentă cu câteva linguri de ulei adăugăm usturoiul și ardeiul iute tăiate bucățele mici. Se ține la foc mediu 1-2 minute, cât să se aromatizeze uleiul, iar la final se completează cu sare și piper.
    3. Când broccoli din cuptorul cu microunde sunt aproape gata, se înlătură folia de plastic, se adaugă uleiul aromatizat, se amestecă și se mai pornește cuptorul preț de un minut, pentru ca aromele să se întrepătrundă.
    4. Se servește cu o felie de pâine prăjită, cu paste, cartofi, orez sau ca garnitură la friptură.
    5. În cazul în care nu ținem să fie un preparat de post, se poate folosi unt în loc de ulei, rotunjește aroma finală a legumelor și le putem completa și cu brânzeturi rase direct în farfurie.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 13/06/2025

    R. Moldova, în premieră în top 10 mondial al egalității de gen

    Gastronomie 13/06/2025

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Cultură 12/06/2025

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/2025997 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025471 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025210 Views
    Pericolul ascuns în iarbă: ce trebuie să știm despre mușcăturile de căpușă
    01/06/2025209 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 13/06/20252 Mins Read2 Views

    R. Moldova, în premieră în top 10 mondial al egalității de gen

    Republica Moldova a atins un reper istoric, clasându-se pe locul 7 la nivel global în…

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    R. Moldova, în premieră în top 10 mondial al egalității de gen

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.