Fursecurile cu fulgi de ovăz, condimente și o glazură dulce sunt perfecte pentru orice ocazie. Sunt crocante, dar nu exagerat de dulci, arată confessionofabakingquinn. În plus, sunt și sănătoase.
Ingrediente pentru fursecuri:
- 60 g (¼ cană) unt nesărat, topit și rumenit
- 60 g (¼ cană) unt nesărat, tăiat cubulețe
- 150 g (¾ cană) zahăr brun
- 50 g (¼ cană) zahăr alb
- 1 ou mare + 1 gălbenuș, la temperatura camerei
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 2 lingurițe melasă (nu de tip “black strap”)
- 150g (1 ¼ cană) făină universală
- 1 ½ linguriță sare
- 1 ½ linguriță bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe amidon de porumb
- 100g (1 cană) fulgi de ovăz
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- ¼ linguriță nucșoară măcinată
Glazură
- 120 g (1 cană) zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- 3 linguri lapte integral sau smântână lichidă
Instrucțiuni
- Rumenește untul: Pune-l într-o cratiță la foc mediu și amestecă constant. Când untul capătă o culoare aurie, cu particule maronii și un miros de nucă, ia-l de pe foc înainte să se ardă.
- Amestecă untul și zahărul: Într-un bol mare sau în mixerul cu paletă, adaugă untul rumenit și untul rece. Amestecă până când se combină. Adaugă zahărul brun și zahărul alb, apoi bate timp de 1 minut.
- Adaugă ouăle și aromele: Pune oul, vanilia și melasa. Bate timp de 1 minut și jumătate, apoi adaugă gălbenușul și mixează alte 1-2 minute până ce compoziția devine mai deschisă la culoare.
- Combină ingredientele uscate: Într-un alt bol, amestecă făina, sarea, bicarbonatul de sodiu, amidonul de porumb, fulgii de ovăz, scorțișoara și nucșoara.
- Îmbină amestecurile: Adaugă treptat ingredientele uscate peste cele umede, amestecând doar până se combină. Acoperă aluatul și lasă-l la frigider timp de 30-60 de minute.
- Coacerea: Preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă cu hârtie de copt sau o foaie de silicon. Formează rondele de aluat de 1 ½ linguriță fiecare și așază-le pe tavă. Coace timp de 9-11 minute, până când fursecurile sunt ușor făcute. Se vor coace puțin mai mult în timp ce se răcesc pe tavă.
- Răcirea: După 5 minute, transferă fursecurile pe un grătar pentru a se răci complet.
- Prepararea glazurii: Într-un bol mic, amestecă zahărul pudră, vanilia și laptele până obții o glazură groasă. După ce fursecurile s-au răcit, scufundă-le ușor în glazură.
Păstrează fursecurile într-un recipient timp de până la 5 zile.
Sursa: G4Food.ro