Tiramisu cu căpșuni este desertul ideal pentru picnicuri, mese în familie sau petreceri în grădină. Gustul său proaspăt și textura ușoară îl transformă într-o alternativă perfectă la prăjiturile grele de vară. În plus, poate fi adaptat cu zmeură, afine sau alte fructe de sezon, transmite G4Food.
Cum se prepară tiramisu cu căpșuni
Ingrediente (pentru 6 porții):
- 500 g de căpșuni proaspete
- 250 g mascarpone
- 200 ml frișcă lichidă (neîndulcită)
- 100 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g pișcoturi
- 100 ml suc de căpșuni (sau sirop diluat)
- zeama de la ½ lămâie
- frunze de mentă pentru decor
Mod de preparare:
-
Spală bine căpșunile. Păstrează câteva pentru decor, iar restul pasează-le cu blenderul împreună cu zeama de lămâie și 1 lingură de zahăr. Acesta va fi sosul pentru însiropat pișcoturile.
-
Într-un bol, mixează frișca până se întărește. Într-un alt bol, amestecă mascarponele cu zahărul pudră și zahărul vanilat, apoi încorporează frișca bătută, amestecând ușor, cu o spatulă.
-
Înmoaie rapid pișcoturile în sosul de căpșuni și așază-le într-un vas de sticlă sau în cupe individuale. Peste primul strat de pișcoturi, adaugă un strat de cremă, apoi încă un strat de pișcoturi și unul de cremă.
-
Nivelează frumos deasupra, ornează cu felii de căpșuni și frunze de mentă, apoi lasă desertul la frigider cel puțin 4 ore (ideal, peste noapte).