Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Desertul perfect pentru vară: tiramisu cu căpșuni și mentă, o rețetă fresh și ușor de preparat

    02/06/20252 Mins Read27
    Sursa foto: caTine.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Tiramisu cu căpșuni este desertul ideal pentru picnicuri, mese în familie sau petreceri în grădină. Gustul său proaspăt și textura ușoară îl transformă într-o alternativă perfectă la prăjiturile grele de vară. În plus, poate fi adaptat cu zmeură, afine sau alte fructe de sezon, transmite G4Food.

    Cum se prepară tiramisu cu căpșuni

    Ingrediente (pentru 6 porții):

    • 500 g de căpșuni proaspete
    • 250 g mascarpone
    • 200 ml frișcă lichidă (neîndulcită)
    • 100 g zahăr pudră
    • 1 plic zahăr vanilat
    • 200 g pișcoturi
    • 100 ml suc de căpșuni (sau sirop diluat)
    • zeama de la ½ lămâie
    • frunze de mentă pentru decor

    Mod de preparare:

    1. Spală bine căpșunile. Păstrează câteva pentru decor, iar restul pasează-le cu blenderul împreună cu zeama de lămâie și 1 lingură de zahăr. Acesta va fi sosul pentru însiropat pișcoturile.

    2. Într-un bol, mixează frișca până se întărește. Într-un alt bol, amestecă mascarponele cu zahărul pudră și zahărul vanilat, apoi încorporează frișca bătută, amestecând ușor, cu o spatulă.

    3. Înmoaie rapid pișcoturile în sosul de căpșuni și așază-le într-un vas de sticlă sau în cupe individuale. Peste primul strat de pișcoturi, adaugă un strat de cremă, apoi încă un strat de pișcoturi și unul de cremă.

    4. Nivelează frumos deasupra, ornează cu felii de căpșuni și frunze de mentă, apoi lasă desertul la frigider cel puțin 4 ore (ideal, peste noapte).

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 16/11/2025

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Gastronomie 16/11/2025

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Muncă 15/11/2025

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Populare în ultima lună
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20251.670 Views
    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic
    13/11/20251.513 Views
    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume
    12/11/20251.025 Views
    67 de ani de la nașterea Doinei Aldea-Teodorovici: ultima fotografie a unei legende nemuritoare
    15/11/2025476 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 16/11/20257 Mins Read15 Views

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Deși este tânără și are o experiență de muncă de doar câțiva ani, Valeria Crasov…

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Ce trebuie să conțină eticheta unui produs nealimentar: informații obligatorii pentru consumatori

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Cele mai populare

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic

    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.