Vrei un desert simplu și rapid pe care să-l poți savura fără sentimentul de vinovăție că adaugi calorii multe și riști să te îngrași? Poți alege, potrivit addsomeveg.com, înghețata de căpșuni fără zahăr, o rețetă simplă și rapidă, vegană și delicioasă, realizată din doar trei ingrediente.
Înghețata de căpșuni, fără zahăr sau îndulcitori, poate deveni unul dintre deserturile tale preferate, mai ales pe timp de vară. Poți înlocui porțiile de fructe din meniul tău cu această înghețată și, în același timp, poți experimenta și senzația de răsfăț, deși este un desert sănătos, fără zahăr. De asemenea, o poți prepara și cu banana și pudră de cacao.
Dacă nu e destul de dulce pentru gustul tău, poți adăuga câteva picături de stevia lichidă și să reduci treptat cantitatea. Dacă nu ești vegan sau nu ai intoleranță la lactoză, poți folosi și lapte, iaurt sau frișcă obișnuită în locul laptelui de cocos.
Înghețată de căpșuni, cu doar trei ingrediente, fără zahăr adăugat
Timp de preparare: 5 minute
Această înghețată vegană, fără zahăr și fără îndulcitori, cu căpșuni, folosește doar trei ingrediente și este ieftină, plină de nutrienți, sănătoasă și delicioasă! Poți să te joci cu aromele sau s-o păstrezi simplă. Este gata în câteva minute și e o plăcere pentru toată familia.
Ingrediente pentru înghețata vegană de căpșuni
-
- 300 g (2 căni) căpșuni congelate
- 2 lingurițe extract de vanilie fără zahăr
- 8–10 linguri (aproximativ 125 ml / ½ cană) lapte de cocos (din conservă, integral)
Amestecă toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau blender, până obții o compoziție omogenă (poate fi nevoie să oprești aparatul de câteva ori ca să răzui marginile bolului), adăugând puțin lapte de cocos în plus, dacă este necesar, pentru omogenizare. Servește imediat, ca înghețată moale, sau congelează în forme de cuburi de gheață și blenduiește din nou înainte de servire.
Sursa: G4Food.ro