Hummusul de conopidă este o variantă neobișnuită a hummusului clasic: spre deosebire de acesta din urmă, nu conține năut. Este, prin urmare, o cremă învăluitoare și delicioasă, gata în scurt timp și perfectă pentru a fi întinsă pe bruschete, pâine sau pentru a însoți crudități de legume și a servi ca aperitiv pentru cină.
Potrivit cookist.it, este o rețetă simplă, care presupune doar să coaceți buchețelele de conopidă în cuptor până când sunt moi și aurii, apoi să le amestecați împreună cu suc de lămâie, ulei de măsline extravirgin, un strop de apă, un cățel de usturoi, semințe de chimen și, bineînțeles, tahini, o pastă de semințe de susan esențială pentru un rezultat impecabil.
Dacă doriți, puteți înlocui semințele de chimen cu puțină paprika dulce sau afumată și niște fulgi de chilli pentru o notă picantă.
Cum preparăm hummusul de conopidă:
Ingrediente:
- conopidă
- ulei de măsline extravirgin – 4 linguri
- apă – 3 linguri
- sare
- sos tahini – 2 linguri
- usturoi –
- semințe de chimen – o lingură
- pătrunjel proaspăt
- semințe de floarea-soarelui – după gust
Mod de preparare:
- Tăiați bucățelele de conopidă în jumătate.
- Se clătește conopida sub jet de apă rece, apoi se lasă la scurs.
- Se adună într-un bol, se condimentează cu ulei de măsline extravirgin și sare, apoi se amestecă cu o lingură pentru a aroma toate buchețelele.
- Se transferă pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 200 °C până se înmoaie și devin aurii.
- Se scot din cuptor și se lasă să se răcească complet.
- Puneți buchețelele de conopidă în cana unui blender de bucătărie și adăugați o lingură de sos tahini. Se toarnă sucul de lămâie stors.
- Se adaugă uleiul de măsline extravirgin. Se completează cu cățelul de usturoi decojit, semințele de chimen și apa.
- Se amestecă timp de aproximativ 1 minut sau până când devine gros și cremos. Se transferă hummusul într-un bol mic și se presară deasupra semințe de floarea-soarelui.
- Se decorează cu pătrunjel proaspăt tocat și se adaugă un strop de ulei de măsline extravirgin.
Humusul de conopidă se păstrează la frigider, bine închis într-un recipient etanș, timp de 2 zile.