Clătitele clasice sau cele americane de tip pancakes sunt întotdeauna o idee bună în orice moment al zilei, chiar și vara. E suficient un blender sau un mixer vertical cu care să amestecăm toate ingredientele cât mai omogen. De ce cu mazăre? Dincolo de gustul dulceag și culoarea, indubitabil, interesantă, contribuie și la conținutul proteic al clătitelor, scrie G4Food.
Ingrediente pentru 10 pancakes cu mazăre și iaurt
- 1 ou
- 150 g făină tip 00
- 30 g parmezan ras sau cașcaval, ca variantă
- 1 linguriță de praf de copt pentru tarte sărate
- 120 g iaurt neîndulcit
- 250 g mazăre congelată
- sare, piper, ulei
Procedeu
- Transferăm în blender oul, făina, parmezanul, iaurtul și praful de copt. Pornim blenderul și îl lăsăm să omogenizeze bine timp de câteva minute întreaga compoziție.
- Adăugăm mazărea decongelată și pornim din nou blenderul, asigurându-ne că se mixează totul cât mai uniform.
- Cu ajutorul unui polonic, turnăm câte puțină compoziție într-o tigaie încălzită și unsă cu puțin ulei. Învârtind de tigaie le dăm forma rotundă de pancakes, nu mai groase de 1 cm. Le lăsăm să se coacă la foc mic preț de circa 1 minut pe fiecare parte. Când încep să apară bule la suprafață, le întoarcem și le lăsăm să se rumenească și pe cealaltă parte.
- Continuăm așa până terminăm toată compoziția. Le putem servi simple sau cu unse cu cremă de brânză, salată de vinete sau sos guacamole. Pot fi ideale și ca gustare sau parte a unui prânz la pachet.