Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    R. Moldova cucerește primele medalii la Campionatele Europene U17 de la Skopje

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cină vegetariană: conopidă și broccoli pané

    24/11/20242 Mins Read6
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Conopida și broccoli sunt prin definiție legume ale anotimpului rece. Au un gust relativ neutru și au nevoie de un adaos aromatic pentru a-i conferi sapiditate.

    În afară de cazul în care le preparăm sotate  rapid în puțin ulei, de exemplu cu usturoi și ardei iute, putem prepara conopida și broccoli pané, pe modelul șnițelelor. În loc de carne, legume, dat trecute prin aceeași secvență de ou bătut și pesmet, care să le facă să devină crocante la suprafață și moi în interior.

    Ingrediente pentru circa 4 porții

    1 conopidă medie

    1 broccoli

    4 ouă

    pesmet cât e nevoie (se poate încerca și cu griș sau mălai)

    ulei, sare, piper

    Procedeu

    Înainte de orice, se desfac cele două legume în buchețele cât mai mici, în acest fel le pătrunde căldura mai ușor și ies în final mai bine. Dar sunt și mai apetisante pentru că suprafața în care devin rumene e mai mare.

    Se bat ouăle separat într-un bol mare, să înglobeze cât mai mult aer, ca să devină fluide. Adăugăm peste ele sare și piper după gust, eventual alte condimente.

    Într-o farfurie mare întinsă, pregătim pesmetul: umplem farfuria cu un strat de circa doua degete, pentru că va fi nevoie.

    Acum pregătim fie tigaia în care prăjim în baie de ulei, fie cuptorul sau aparatul air fryer.

    Se trec buchețelele de broccoli și conopidă întâi prin ou, apoi prin pesmet.

    Se prăjesc în serii, având grijă ca uleiul să nu ajungă la temperatură foarte ridicată: facem o probă cu o scobitoare – dacă vedem că sfârâie puțin uleiul în jurul ei, aceea e temperatura potrivită.

    Se scot din ulei pe hârtie absorbantă, pentru a pierde excesul de ulei.

    Conopida și broccoli pané servesc așa calde, cel mai bine, cu orez simplu și salată verde. Eventual, cu un sos sănătos făcut în casă, fie dressing din iaurt, fie sos guacamole, fie ketchup.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Cultură 12/06/2025

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Cultură 12/06/2025

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Cultură 12/06/2025

    R. Moldova cucerește primele medalii la Campionatele Europene U17 de la Skopje

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/2025984 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025441 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025210 Views
    Pericolul ascuns în iarbă: ce trebuie să știm despre mușcăturile de căpușă
    01/06/2025208 Views
    Recomandate
    Cultură 12/06/20252 Mins Read12 Views

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie din R. Moldova, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa…

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    R. Moldova cucerește primele medalii la Campionatele Europene U17 de la Skopje

    Cum să ai o digestie ușoară vara: 10 sfaturi esențiale pentru sănătatea ta

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    R. Moldova cucerește primele medalii la Campionatele Europene U17 de la Skopje

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.