Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cheesecake fără coacere cu mango și lime

    15/10/20242 Mins Read6
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Mango poate fi și cu alte fructe, gen piersici. Iar lime-ul se poate de înlocuit cu lămâie.

    Rețeta este pentru o formă cu diametrul 20 cm.

    Este un Cheesecake mai neobișnuit, deoarece în bază din biscuiți nu punem unt, dar lapte, din care cauză partea de jos nu va fi foarte crocantă. Ca bază de brânză, folosim ricotta (urdă). În cazul dat, de vaci.

    Pentru bază:

    • 220 g de biscuiți (de ciocolată ar fi ideal)
    • 20 g de făină de cocos (opțional)
    • 50-60 g de lapte

    Metoda de preparare a aluatului:

    Mărunțim biscuiții. Adaugăm făina de cocos și amestecăm. Adăugăm laptele câte puțin. Când se formează o bilă nu mai adăugăm lapte, de aceea și gramajul este aproximativ. Punem aluatul în formă. Îl întindem bine și îl „batem” cu fundul unui pahar. Punem la congelator.

    Pentru compoziție din ricotta:

    • 500 g de ricotta
    • 150 g de frișcă de 33% grăsimi
    • 120 g de zahăr pudră
    • 10 g de gelatină + 60/100 de gr de apă
    • 20 g de suc de lime (sau lămâie)
    • 100 g de mango tăiat bucățele (opțional)

    Metoda de preparare a cremei:

    Înmuiem gelatina în apă. Lăsăm pe 15 minute. Ricotta amestecăm cu zaharul pudră și sucul de lime. Dăm prin sită, așa vom avea o consistență mai fină. Topim la foc sau cuptor cu microunde gelatina. Adăugăm și amestecăm bine. La final, batem frișca și amestecăm cu atenție. La dorință, adăugăm fructele. Turnăm deasupra bazei de biscuiți și punem la congelator.

    Jeleu din mango:

    • 250 g de pireu din mango
    • 4-5 g de gelatină + 40 g de apă

    Metoda de preparare a jeleului:

    Înmuiem gelatina în apă. Lăsam pentru 15 minute. Încălzim pireul la foc (nu este nevoie să fiarbă). Fierbinte, dar nu fiert. Adăugăm gelatina și amestecăm bine. Lăsam să se răcească până la temperatura camerei. Turnăm deasupra și punem pe minim o oră la congelator. Apoi 2 ore la frigider. Poftă bună!

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 19/05/2025

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Gastronomie 19/05/2025

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Gastronomie 19/05/2025

    Care e diferența dintre cereale și pseudocereale: ce au în comun și de ce pseudocerealele sunt considerate superalimente

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025123 Views
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/2025113 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/2025108 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/202594 Views
    Recomandate
    Gastronomie 19/05/20253 Mins Read26 Views

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Adoptarea unei diete bogate în antioxidanți poate fi un aliat valoros în procesul de slăbire.…

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Care e diferența dintre cereale și pseudocereale: ce au în comun și de ce pseudocerealele sunt considerate superalimente

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.