Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cele mai simple idei de mic dejun rapid fără carbohidrați

    11/10/20242 Mins Read5
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Carbohidrații sunt un macronutrient recomandat de specialiști pentru o alimentație echilibrată și în condiții normale de sănătate nu ar trebui să lipsească din dietă, spun ei. Și mai ales când e vorba de carbohidrați integrali și complecși, precum ovăzul sau hrișca.

    Însă sunt și situații când poate vrem să limităm consumul de carbohidrați într-o anumită  parte a zilei. Ce soluții avem pentru un mic dejun rapid fără carbohidrați, dacă vrem să avem în dietă carbohidrați doar la masa de prânz, de exemplu?

    Ou în avocado

    Cea mai simplă rețetă și cel mai ușor și rapid de preparat: ouă în avocado. Se taie avocado pe jumătate, se scoate sâmburele și în golul rămas se adaugă un ou crud. Deci un avocado la două ouă. Se ține fie 10 minute la cuptor la 200 de grade, fie 3-4 minute la microunde.

    Pancakes cu faină de migdale

    Se amestecă ou, iaurt și făină de migdale până obținem consistența tipică unei  compoziții de clătite. Se gătesc rapid în tigaie, cu câteva picături de ulei.

    Iaurt cu semințe de chia, cocos și stafide

    Se adaugă semințele de chia de seara, la fel și fulgii de cocos. În timp ce stafidele le putem adăuga înainte de a servi, dacă nu le vrem prea moi. Altfel, tot de seara. Cu condiția să le clătim cu puțină apă caldă. De multe ori au la suprafață ulei sau sirop  de glucoză, ca să fie mai prezentabile.

    Feta cu spanac

    Se sotează foarte rapid două mâini bune de spanac cu o lingură de unt sau ulei. Se așează capacul deasupra tigăii și în 3 minute e gata. Se transferă în farfurie și se presară deasupra feta sau telemea rasă. Sau orice alt tip de brânză.

    Somon afumat cu castraveți

    Se prepară ca niște micro sandvișuri felii de castravete peste care adăugăm un strop de iaurt – care are și rolul de a face să stea lipită o fâșie mică de somon afumat. Se completează eventual cu mărar proaspăt.

    Sunt toate idei de mic dejun rapid, chiar și în diminețile grăbite.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 12/05/2025

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Gastronomie 12/05/2025

    Conservarea căpșunilor: 5 moduri de a le consuma tot anul

    Gastronomie 11/05/2025

    Louisiana Pancakes sau clătite americane din cartof dulce, fără zahăr

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.081 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025251 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025136 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025109 Views
    Recomandate
    Gastronomie 12/05/20254 Mins Read1 Views

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Pe un platou de lemn, aranjate cu grijă și decorate cu petale, sunt așezate câteva…

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.