Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cel mai creativ desert al verii: cuburi de pepene în congelator cu ciocolată și fistic

    21/07/20252 Mins Read20
    Sursa foto: tesco.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Cuburi de pepene cu ciocolată, nu-i așa că sună bine? Cauți idei de gustări sau deseturi de vară? Retailerul britanic Tesco propune o idee inedită, pe cât de simplă pe atât de ingenioasă, folosind miez de pepene roșu: cuburi congelate de pepene trecute pe jumătate prin ciocolată neagră, presărate cu fistic și lăsate la întărit.

    Poți să le pregătești din timp și să le ții la congelator pentru momentele în care ai nevoie rapid de un desert răcoritor sau de o gustare ușoară. Este un preparat complet vegan, fără lactoză și fără gluten.

    Ingrediente pentru 8 porții de cuburi de pepene cu ciocolată

    • 1,5 kg miez de pepene roșu, curățat de coajă și tăiat cuburi
    • 350 g ciocolată neagră
    • 100 g fistic, mărunțit cât mai fin

    Procedeu

    1. Așează cuburile de pepene într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt antiaderentă și congelează-le timp de 3–4 ore, până când sunt aproape complet înghețate.
    2. Topește ciocolata într-un bol termorezistent așezat peste un vas cu apă care fierbe ușor, sau în cuptorul cu microunde în reprize scurte.
    3. Pune fisticul tocat într-un bol întins sau o farfurie.
    4. Înfige un cub de pepene într-o furculiță și acoperă-l parțial cu ciocolată. Tăvălește-l imediat prin fistic, apoi pune-l înapoi pe hârtia de copt, cu partea cu ciocolată în sus. Repetă cu restul cuburilor.
    5. Se pot păstra la congelator până la 1 săptămână. Se servesc după ce se lasă câteva minute la temperatura camerei.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 16/11/2025

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Gastronomie 16/11/2025

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Muncă 15/11/2025

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Populare în ultima lună
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20251.671 Views
    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic
    13/11/20251.513 Views
    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume
    12/11/20251.025 Views
    67 de ani de la nașterea Doinei Aldea-Teodorovici: ultima fotografie a unei legende nemuritoare
    15/11/2025479 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 16/11/20257 Mins Read15 Views

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Deși este tânără și are o experiență de muncă de doar câțiva ani, Valeria Crasov…

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Ce trebuie să conțină eticheta unui produs nealimentar: informații obligatorii pentru consumatori

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Cele mai populare

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic

    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.