Budinca este un deliciu pentru copii. Se prepară simplu și rapid.
Ingrediente pentru budinca de griș
- 5 ouă
- 8-10 linguri zahăr
- 5 linguri ulei de floarea soarelui
- 100 de g de griș
- 1 l de lapte de cocos
- Coajă de portocală/lămâie
- Esență de vanilie
- Un praf de sare
Preparare
- Ouăle se separă. Într-un vas curat și perfect uscat se bat albușurile cu un praf de sare până se întăresc. Apoi se adaugă treptat zahărul, 5 linguri.
- Separat se amestecă gălbenușurile cu uleiul. Peste albușuri, se pun treptat gălbenușurile. Se amestecă folosind o spatulă, cu mișcări largi, de jos în sus, pentru a nu pierde aerul din compoziție.
- Apoi punem treptat grișul și aromele. Totul trebuie foarte bine omogenizat.
- Preîncălzim cuptorul la 170-180 de grade C. Turnăm aluatul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Apoi punem în cuptor pentru jumătate de oră.
- Când tava cu budincă e gata, se scoate și se lasă la răcit.
- Între timp, încălzim laptele de cocos, adăugăm restul de zahăr și esența de vanilie. Se toarnă peste budincă, să fie bine îmbibată în lichid. Se lasă la răcit, apoi se taie și se servește.
Sursa: G4Food.ro