Pentru că a venit frigul, e mai mereu binevenită o băutură caldă. Fie că este vorba de vin fiert sau orice fel de ceai, nu poate lipsi aroma de portocală.
Cum se taie și se usucă portocalele
Se spală și se usucă bine cu un prosop, având grijă să alegem doar fructe în stare foarte bună. Se taie în felii cât mai subțiri, groase de maxim 5 mm. Se elimină eventualii sâmburi și se așează într-o tavă în cuptor la temperatură mică, nu mai mult de 50 de grade, circa o oră. Trebuie doar să avem grijă să lăsăm ușor deschisă ușa cuptorului, ca să poată ieși vaporii care se formează.
După o jumătate de oră întoarcem feliile pe partea opusă, iar când stingem flacăra cuptorului, le lăsăm în continuare înăuntru pentru a profita până la capăt de căldură.
Ca alternativă, dacă avem caloriferele calde, putem așeza feliile pe hârtie de cuptor și întoarce din când în când, până constatăm că sunt uscate și nu mai lasă umezeală pe hârtie.
Putem face această operațiune folosind și cojile de portocale sau alte citrice, dar feliile au un farmec mai aparte, mai ales dacă vrem să pregătim amestecuri aromatice de dăruit.
Sursa: G4Food.ro