Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mic dejun cu chifle, ou și roșii cherry

    23/11/20242 Mins Read10
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Micul dejun trebuie să fie unul bogat și sățios, cel puțin așa spun specialiștii. La micul dejun ne putem permite să consumăm mai multe calorii, deoarece avem toată ziua la dispoziție să le ardem. Desigur, nu exagerăm nici la primele ore ale zilei, însă poate fi o masă consistentă. Și ce poate fi mai consistent decât niște chifle cu ou și brânză, după o rețetă recomandată de bbcgoodfood.

    Așadar, pentru micul dejun avem nevoie de:

    • 3 ouă
    • 50 ml lapte
    • 6 chifle
    • 250 g roșii cherry tăiate în jumătate
    • un strop de ulei vegetal
    • 40 g cheddar ras
    • 2 avocado mici coapte, feliate

    Cum procedăm:

    Încălzim grătarul. Batem ouăle și laptele într-un vas larg, apoi scufundăm chiflele în amestecul de ou, întorcându-le pe fiecare parte. Apoi le lăsăm deoparte câteva minute.

    Așezăm roșiile cu partea tăiată în sus pe o tavă de copt și le punem la cuptor cu funcția „grătar”, câteva minute. Apoi le scoatem și acoperim tava cu folie pentru a menține roșiile calde.

    Separat, încălzim uleiul într-o tigaie și prăjim chiflele câteva minute pe fiecare parte, până când oul s-a coagulat. Practic, facem celebra pâine cu ou, atât de apreciată de toată lumea. Este posibil să fie nevoie să le prăjim în mai multe ture. Apoi le transferăm pe o tavă de copt, pe măsură ce sunt gata.

    După ce toate chiflele sunt gătite, adăugăm brânza pe deasupra și le punem la cuptor pe funcția „grătar” 1-2 minute, până când brânza devine aurie și începe să facă bule. Se servesc cu roșiile coapte deja și felii de avocado lângă ele.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 12/05/2025

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Mediu 12/05/2025

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Mediu 12/05/2025

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.081 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025251 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025136 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025109 Views
    Recomandate
    Gastronomie 12/05/20254 Mins Read0 Views

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Pe un platou de lemn, aranjate cu grijă și decorate cu petale, sunt așezate câteva…

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.