Checul cu aromă de cafea, moale și pufos este ușor de preparat și perfect pentru micul dejun, notează ricettedalmondo.it.
Ingrediente pentru o tavă dreptunghiulară obișnuită
- 300 g făină de panificație obișnuită
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 120 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml lapte
- 100 ml cafea tare, poate fi și instant
- 16 g praf de copt (1 plic)
Procedeu
- Pentru a prepara această prăjitură, punem într-un bol ouăle și zahărul tos și le mixăm bine cu mixerul electric, până când amestecul devine o compoziție de consistență cremoasă. Apoi adăugăm treptat uleiul și laptele, continuând să amestecăm.
- Cernem făina și o încorporăm puțin câte puțin, amestecând încet și cu atenție pentru a evita formarea cocoloașelor, după care adăugăm praful de copt.
- La final, turnăm cafeaua amară, care va da aroma caracteristică acestui chec. Amestecăm până când compoziția devine omogenă, apoi o transferăm într-o formă clasică de chec, unsă cu unt și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt în ea.
- Coacem prăjitura în cuptor ventilat preîncălzit circa 50 de minute, la 165°C. Alternativ, 170°C în cuptor static, circa 1h. Orice cuptor trebuie testat și cunoscut pentru ca ceea ce coacem în el să fie în final ceva reușit.
- În final o putem și presăra cu puțin zahăr vanilat, dar asta atenuează puțin din aroma de cafea, așa că fiecare alege.
