Când nu știi ce să gătești și cum ți-ai putea face viața mai ușoară, soluția este să-ți pregătești mâncarea pe câteva zile sau să gândești un meniu pentru întreaga săptămână, propune G4Food.
Mai jos aveți meniul propus pentru săptămâna 17-22 noiembrie. E un meniu orientat mai mult pe vegetale pentru a oferi variante de preparate de post sau din cele ovo-lacto-vegetariene, cu legume, ouă și lactate, brânzeturi, pește.

Dacă simțiți nevoia unei gustări pe parcursul zilei, există opțiuni sănătoase precum o mână de nuci, alune, migdale sau fistic, câteva măsline, bastonașe de morcov cu puțin hummus, o bucățică de brânză. Dacă ne vom adapta mai mult stilul de alimentație către dieta mediteraneeană vom constata o îmbunătățire și a energiei și sănătății personale.
Lista de cumpărături pentru meniul întregii săptămâni
- Fructe de sezon: struguri, prune, smochine, mere, pere, gutui
- Fructe de import
- Fructe uscate: nuci, alune, migdale, fistic, stafide, semințe, curmale, smochine.
- Legume proaspete: salată verde, castraveți, mărar, pătrunjel, roșii, avocado, ceapă, ceapă verde, morcovi, rădăcină de țelină, păstârnac, ardei, ridichi, dovlecei, dovleac, ciuperci, vinete, sparanghel, broccoli, castraveți, conopidă, fenicul, mazăre, fasole verde, porumb, busuioc, rucola, valeriană.
- Cartofi, cartofi dulci
- Legume conservate: bulion, suc de roșii, linte, năut, mazăre
- Ton în conservă
- Ulei de măsline extravirgin și ulei de floarea soarelui
- Lapte, iaurt grecesc, brânză, unt, parmezan, mozzarella
- Pâine toast, fulgi de ovăz, făină
- Paste, orez
- Ouă
- Măsline
- Condimente, sare, piper.
