Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Tartă din aluat fraged cu cremă de vanilie

    21/08/20252 Mins Read30
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Această rețetă aparține lui Alexandru Raduceai, un tânăr brutar din Chișinău, care a crescut în Italia, unde familia sa a emigrat când era copil. Alexandru și-a învățat meseria la Scuola Tessieri din Toscana și a lucrat mai mulți ani în domeniu. În timpul liber, îi place să împărtășească experiența sa celor din jur.

    Ingrediente

    Aluat fraged:

    • 75 g unt

    • 50 g zahăr pudră

    • 125 g făină

    • 15 g făină de migdale

    • 2 gălbenușuri

    • un praf de sare

    Crema de vanilie:

    • 400 ml lapte

    • 90 g zahăr

    • 35 g amidon de porumb

    • 3 gălbenușuri

    • aromă de vanilie

    • un praf de sare

    Preparare

    1. Aluatul fraged

    • Răzuim untul foarte rece cât mai mărunt.

    • Adăugăm toate ingredientele, cu excepția gălbenușurilor, și amestecăm bine.

    • Incorporăm gălbenușurile și frământăm cât de puțin posibil, doar până aluatul devine omogen.

    • Acoperim aluatul și îl lăsăm la frigider pentru minimum 3 ore sau chiar peste noapte.

    2. Crema de vanilie

    • Amestecăm ingredientele uscate, apoi adăugăm gălbenușurile și omogenizăm.

    • Turnăm treptat laptele fierbinte, amestecând constant.

    • Punem compoziția pe foc și fierbem până crema se îngroașă.

    • Lăsăm crema să se răcească într-un bol.

    3. Asamblare și coacere

    • Întindem aluatul în forma de copt, acoperind inclusiv marginile, la o grosime de aproximativ 4 mm. Dacă există risc să se lipească, folosiți hârtie de copt.

    • Înțepăm fundul aluatului cu o furculiță pentru a evita umflarea.

    • Turnăm crema rece peste aluat și nivelăm bine.

    • Dacă rămâne aluat, puteți face fâșii și așeza deasupra.

    • Coacem în cuptorul preîncălzit la 165–170°C, în modul static, timp de 50–60 de minute. Plasăm tava în partea inferioară a cuptorului pentru ca baza să se coacă uniform.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 14/10/2025

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    RECOMANDATE 14/10/2025

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Cultură 14/10/2025

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20251.379 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.140 Views
    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog
    09/10/2025617 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025580 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 14/10/20254 Mins Read30 Views

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Toată lumea experimentează anxietate la un moment dat în viață. Fie că este vorba despre…

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Republica Moldova, un nou punct-cheie al rețelei europene de Centre de Inteligență Artificială

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.