Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Ardei umpluți cu piure de cartofi și cașcaval – rețetă simplă și delicioasă

    08/08/20252 Mins Read41
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Există în gastronomia italiană și franceză, și nu numai, numeroase preparate de cartofi la cuptor. Dar, dacă luăm una dintre aceste compoziții la întâmplare și o folosim ca umplutură pentru ardei, avem în final un preparat extrem de interesant și apetisant. Și care merge foarte bine și vara, rece, recomandă G4Food.

    În varianta de mai jos, cartofii au fost completați pentru gust și nutrienți cu puțin bacon și ceva brânzeturi – merge orice brânză care se poate rade și dă gust. E suficient să-i fierbem înainte în coajă. Mai jos această versiune la ardeii umpluți românești sau la cei vegetarieni în stil napoletan.

    Ingrediente pentru 4 porții de ardei umpluți cu cartofi și brânzeturi

    • 100 g bacon tăiat cubulețe sau fâșii înguste
    • 1oo g cașcaval afumat tăiată cubulețe
    • 4 ardei grași sau kapia, merg foarte bine ambele varietăți
    • 2-3-4 cartofi de mărime medie
    • 1 ou
    • pesmet
    • unt
    • ulei extravirgin de măsline
    • sare, piper

    Procedeu

    1. Fierbeți cartofii în coajă, clasic sau la vapori. Între timp, tăiați capacele ardeilor, curățați interiorul de semințe și nervuri albe și tăiați-i pe lung în două jumătăți.

    2. Curățați cartofii fierți și zdrobiți-i cu un zdrobitor de cartofi. Pentru o textură mai cremoasă, pasați-i de două ori.

    3. Puneți cartofii într-un bol mare și adăugați sare, piper, oul, caăcavalul și cuburile de bacon. Amestecați bine până obțineți o compoziție omogenă și compactă.

    4. Umpleți ardeii cu compoziția obținută, presând ușor ca să nu rămână goluri. Presărați generos cu pesmet la suprafață și adăugați câteva bucățele de unt deasupra.

    5. Așezați ardeii într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, stropiți-i cu puțin ulei de măsline și coaceți în cuptor static, la 175°C, timp de 40–45 de minute.

    Se pot servi la fel de bine calzi, după ce stau câteva minute bune afară din cuptor, dar și reci. Se pot ține la frigider până la trei zile și încălzi la moment.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    RECOMANDATE 26/12/2025

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/202573 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 26/12/20252 Mins Read25 Views

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Atunci când organismul este slăbit de o viroză, gripă sau altă infecție, modul în care…

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.