Aceste tartine cu ricotta și ton sunt un preparat extrem de simplu și rapid dar cu un gust care place oricui. Ricotta este o brânză bogată în proteine dar săracă în grăsimi, ideală, așadar, vara. Adăugând ton, obținem o combinație plină de proteine și cu grăsimi sănătoase, un mic dejun care conține toți macronutrienții.
Tartinele sunt potrivite la micul dejun, dar la fel de bine ca aperitiv de vară sau gustare rapidă.
Ingrediente pentru 4 porții
- 150 g ricotta
- 1 conservă de ton în ulei (aprox. 120 g scurs)
- 1 linguriță de suc de lămâie
- 1 linguriță de capere (opțional)
- sare și piper, după gust
- felii de pâine prăjită (baghetă, ciabatta, pâine integrală etc.)
- frunze de pătrunjel, busuioc sau rucola (pentru decor)
- coajă rasă de lămâie (opțional, pentru o notă în plus de prospețime)
- câteva roșii deshidratate
Procedeu
-
Pregătește crema de ricotta
Transferă într-un bol brânza ricotta, sucul de lămâie și caperele. Mixează până obții o cremă omogenă. Potrivește gustul cu sare și piper. -
Prăjește pâinea:
Feliază pâinea și prăjește-o ușor pe grill sau în toaster. -
Montează tartinele:
Unge fiecare felie de pâine cu crema de ricotta și adaugă deasupra ton din conservă bine scurs. Decorează cu frunze verzi și, dacă dorești, presară puțină coajă rasă de lămâie. Opțional, tartinele pot fi completate de minune cu felii subțiri de roșii deshidratate. În lipsă, tartinele pot fi servite și cu felii de roșii alături.
Variantă: pentru cine iubește combinațiile mai complexe, tonul poate fi înglobat direct în crema de ricotta. În acest fel devine totul și mai simplu. Tot ca variantă, în amestec se încadrează la perfecție și câteva fire de ceapă roșie tăiată foarte fin.
Sursa: G4Food.ro
