Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ce se întâmplă în creier atunci când căscăm? Ce spune știința

    Vezi cum au fost primele patru concerte Moldo Crescendo din ediția a X-a

    Fantome de bezea pentru Halloween: un desert crocant și rafinat

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Un mic dejun rapid: tartine proteice, cu ton și cremă de ricotta

    07/08/20252 Mins Read25
    Sursa foto: freepik.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Aceste tartine cu ricotta și ton sunt un preparat extrem de simplu și rapid dar cu un gust care place oricui. Ricotta este o brânză bogată în proteine dar săracă în grăsimi, ideală, așadar, vara. Adăugând ton, obținem o combinație plină de proteine și cu grăsimi sănătoase, un mic dejun care conține toți macronutrienții.

    Tartinele sunt potrivite la micul dejun, dar la fel de bine ca aperitiv de vară sau gustare rapidă.

    Ingrediente pentru 4 porții

    • 150 g ricotta
    • 1 conservă de ton în ulei (aprox. 120 g scurs)
    • 1 linguriță de suc de lămâie
    • 1 linguriță de capere (opțional)
    • sare și piper, după gust
    • felii de pâine prăjită (baghetă, ciabatta, pâine integrală etc.)
    • frunze de pătrunjel, busuioc sau rucola (pentru decor)
    • coajă rasă de lămâie (opțional, pentru o notă în plus de prospețime)
    • câteva roșii deshidratate

    Procedeu

    1. Pregătește crema de ricotta
      Transferă într-un bol brânza ricotta, sucul de lămâie și caperele.  Mixează până obții o cremă omogenă. Potrivește gustul cu sare și piper.

    2. Prăjește pâinea:
      Feliază pâinea și prăjește-o ușor pe grill sau în toaster.

    3. Montează tartinele:
      Unge fiecare felie de pâine cu crema de ricotta și adaugă deasupra ton din conservă bine scurs. Decorează cu frunze verzi și, dacă dorești, presară puțină coajă rasă de lămâie. Opțional, tartinele pot fi completate de minune cu felii subțiri de roșii deshidratate. În lipsă, tartinele pot fi servite și cu felii de roșii alături.

    Variantă: pentru cine iubește combinațiile mai complexe, tonul poate fi înglobat direct în crema de ricotta. În acest fel devine totul și mai simplu. Tot ca variantă, în amestec se încadrează la perfecție și câteva fire de ceapă roșie tăiată foarte fin.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 27/10/2025

    Ce se întâmplă în creier atunci când căscăm? Ce spune știința

    Advertoriale 27/10/2025

    Vezi cum au fost primele patru concerte Moldo Crescendo din ediția a X-a

    Gastronomie 27/10/2025

    Fantome de bezea pentru Halloween: un desert crocant și rafinat

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/20254.565 Views
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20254.071 Views
    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu
    25/10/20253.995 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.691 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 27/10/20253 Mins Read0 Views

    Ce se întâmplă în creier atunci când căscăm? Ce spune știința

    Toate vertebratele cască sau manifestă un comportament care este cel puțin recognoscibil ca fiind asemănător…

    Vezi cum au fost primele patru concerte Moldo Crescendo din ediția a X-a

    Fantome de bezea pentru Halloween: un desert crocant și rafinat

    Serviciile poștale în Republica Moldova: ce drepturi ai ca utilizator

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ce se întâmplă în creier atunci când căscăm? Ce spune știința

    Vezi cum au fost primele patru concerte Moldo Crescendo din ediția a X-a

    Fantome de bezea pentru Halloween: un desert crocant și rafinat

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.