Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Frittata cu mazăre, o idee de mic dejun echilibrat, proteic, plin de fibre și ușor de preparat

    06/08/20252 Mins Read14
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    O frittata cu mazăre este mereu o rețetă la îndemână inclusiv pentru micul dejun, fiind un preparat echilibrat și care conferă energie pentru câteva ore bune. Una dintre numeroasele variante ale clasicei frittata italiene, se face în câteva minute și poate fi preparată și la cuptor, dacă avem mai mult timp la dispoziție. În plus, poate fi servită și rece, recomandă G4Food.

    O putem îmbogăți cu brânză rasă de diferite tipuri, șuncă sau bacon, smântână lichidă pentru o textură mai cremoasă sau ierburi aromatice pentru un plus de prospețime.

    Ingrediente – 4 porții de frittata cu mazăre de mic dejun

    • ouă – 8
    • unt – 40 g
    • ceapă verde – o legătură
    • mazăre congelată – 200 g
    • parmezan ras sau altă brânză tare sau semitare, chiar cașcaval – 50 g
    • sare fină
    • piper negru măcinat la moment
    • nucșoară rasă

    Procedeu

    1. Curăță ceapa și toac-o fin cu cuțitul.
    2. Pune jumătate din unt într-o tigaie antiaderentă. Adaugă ceapa și gătește-o la foc foarte mic, amestecând des, până devine moale.
    3. Adaugă direct în tigaie mazărea congelată, o jumătate de pahar cu apă și un praf de sare. Gătește la foc mic până când mazărea se înmoaie și apa se evaporă.
    4. Într-un bol, bate ouăle cu un tel până devin omogene și încorporează aer. Adaugă sare, piper și nucșoară.
    5. Rade puțin parmezan sau orica altă brânză tare și adaugă peste ouă, amestecând bine. Completează cu mazărea din tigaie călită cu ceapă și amestecă bine.
    6. În aceeași tigaie mare topește restul de unt, toarnă compoziția de ouă și mazăre, acoperă cu capac și gătește la foc mic până când frittata s-a întărit pe margini și este ușor moale în centru. Nu este nevoie să o întorci. Stinge flacăra și lasă așa sub capac alte câteva minute. Taie și servește.

    Frittata cu mazăre se poate păstra până la trei zile în frigider, într-un recipient acoperit. Poate fi preparată din timp și luată și la pachet, ca atare sau între două felii de pâine cu puțin muștar și frunze de salată.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 27/12/2025

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/202573 Views
    Recomandate
    Gastronomie 27/12/20251 Min Read36 Views

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Dacă v-ați plictisit de aceeași mâncare în fiecare dimineață, puteți încerca un mic dejun altfel.…

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.