Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ce se întâmplă în creier atunci când căscăm? Ce spune știința

    Vezi cum au fost primele patru concerte Moldo Crescendo din ediția a X-a

    Fantome de bezea pentru Halloween: un desert crocant și rafinat

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Frittata cu mazăre, o idee de mic dejun echilibrat, proteic, plin de fibre și ușor de preparat

    06/08/20252 Mins Read14
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    O frittata cu mazăre este mereu o rețetă la îndemână inclusiv pentru micul dejun, fiind un preparat echilibrat și care conferă energie pentru câteva ore bune. Una dintre numeroasele variante ale clasicei frittata italiene, se face în câteva minute și poate fi preparată și la cuptor, dacă avem mai mult timp la dispoziție. În plus, poate fi servită și rece, recomandă G4Food.

    O putem îmbogăți cu brânză rasă de diferite tipuri, șuncă sau bacon, smântână lichidă pentru o textură mai cremoasă sau ierburi aromatice pentru un plus de prospețime.

    Ingrediente – 4 porții de frittata cu mazăre de mic dejun

    • ouă – 8
    • unt – 40 g
    • ceapă verde – o legătură
    • mazăre congelată – 200 g
    • parmezan ras sau altă brânză tare sau semitare, chiar cașcaval – 50 g
    • sare fină
    • piper negru măcinat la moment
    • nucșoară rasă

    Procedeu

    1. Curăță ceapa și toac-o fin cu cuțitul.
    2. Pune jumătate din unt într-o tigaie antiaderentă. Adaugă ceapa și gătește-o la foc foarte mic, amestecând des, până devine moale.
    3. Adaugă direct în tigaie mazărea congelată, o jumătate de pahar cu apă și un praf de sare. Gătește la foc mic până când mazărea se înmoaie și apa se evaporă.
    4. Într-un bol, bate ouăle cu un tel până devin omogene și încorporează aer. Adaugă sare, piper și nucșoară.
    5. Rade puțin parmezan sau orica altă brânză tare și adaugă peste ouă, amestecând bine. Completează cu mazărea din tigaie călită cu ceapă și amestecă bine.
    6. În aceeași tigaie mare topește restul de unt, toarnă compoziția de ouă și mazăre, acoperă cu capac și gătește la foc mic până când frittata s-a întărit pe margini și este ușor moale în centru. Nu este nevoie să o întorci. Stinge flacăra și lasă așa sub capac alte câteva minute. Taie și servește.

    Frittata cu mazăre se poate păstra până la trei zile în frigider, într-un recipient acoperit. Poate fi preparată din timp și luată și la pachet, ca atare sau între două felii de pâine cu puțin muștar și frunze de salată.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 27/10/2025

    Ce se întâmplă în creier atunci când căscăm? Ce spune știința

    Advertoriale 27/10/2025

    Vezi cum au fost primele patru concerte Moldo Crescendo din ediția a X-a

    Gastronomie 27/10/2025

    Fantome de bezea pentru Halloween: un desert crocant și rafinat

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/20254.565 Views
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20254.071 Views
    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu
    25/10/20253.995 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.691 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 27/10/20253 Mins Read0 Views

    Ce se întâmplă în creier atunci când căscăm? Ce spune știința

    Toate vertebratele cască sau manifestă un comportament care este cel puțin recognoscibil ca fiind asemănător…

    Vezi cum au fost primele patru concerte Moldo Crescendo din ediția a X-a

    Fantome de bezea pentru Halloween: un desert crocant și rafinat

    Serviciile poștale în Republica Moldova: ce drepturi ai ca utilizator

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ce se întâmplă în creier atunci când căscăm? Ce spune știința

    Vezi cum au fost primele patru concerte Moldo Crescendo din ediția a X-a

    Fantome de bezea pentru Halloween: un desert crocant și rafinat

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.