Cuburi de pepene cu ciocolată, nu-i așa că sună bine? Cauți idei de gustări sau deseturi de vară? Retailerul britanic Tesco propune o idee inedită, pe cât de simplă pe atât de ingenioasă, folosind miez de pepene roșu: cuburi congelate de pepene trecute pe jumătate prin ciocolată neagră, presărate cu fistic și lăsate la întărit.
Poți să le pregătești din timp și să le ții la congelator pentru momentele în care ai nevoie rapid de un desert răcoritor sau de o gustare ușoară. Este un preparat complet vegan, fără lactoză și fără gluten.
Ingrediente pentru 8 porții de cuburi de pepene cu ciocolată
- 1,5 kg miez de pepene roșu, curățat de coajă și tăiat cuburi
- 350 g ciocolată neagră
- 100 g fistic, mărunțit cât mai fin
Procedeu
- Așează cuburile de pepene într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt antiaderentă și congelează-le timp de 3–4 ore, până când sunt aproape complet înghețate.
- Topește ciocolata într-un bol termorezistent așezat peste un vas cu apă care fierbe ușor, sau în cuptorul cu microunde în reprize scurte.
- Pune fisticul tocat într-un bol întins sau o farfurie.
- Înfige un cub de pepene într-o furculiță și acoperă-l parțial cu ciocolată. Tăvălește-l imediat prin fistic, apoi pune-l înapoi pe hârtia de copt, cu partea cu ciocolată în sus. Repetă cu restul cuburilor.
- Se pot păstra la congelator până la 1 săptămână. Se servesc după ce se lasă câteva minute la temperatura camerei.
Sursa: G4Food.ro
