Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă: brioșe cu mere și scorțișoară

    18/01/20252 Mins Read33
    Sursa foto: EatingWell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Brioșele conțin făină de migdale și nucă de cocos, care înlocuiesc făina obișnuită, ceea ce ajută la scăderea carbohidraților. Un pic de zahăr brun și sos de mere adaugă o notă de dulceață acestora. Potrivit EatingWell, aceste brioșe cu mere și scorțișoară, se potrivesc perfect cu o ceașcă caldă de ceai într-o zi rece.

    Ca brioșele să fie fragede, nu amestecați prea mult aluatul, doar atât cât să se încorporeze ingredientele.

    Ingrediente
    • 1½ căni făină de migdale
    • ¼ cană făină de nucă de cocos
    • 1 lingură praf de copt
    • 1½ linguriță scorțișoară măcinată
    • ½ linguriță condiment pentru plăcintă cu mere
    • ¼ linguriță bicarbonat de sodiu
    • ¼ linguriță sare
    • 1 măr mare, fără coajă și tăiat bucăți (aproximativ 1½ căni)
    • 2 ouă mari, la temperatura camerei
    • ¼ cană de zahăr brun închis
    • ¼ cană lapte integral, la temperatura camerei
    • ¼ cană sos de mere neîndulcit
    • 3 linguri ulei de canola (rapiță)
    • 1½ lingurițe extract de vanilie
    Mod de preparare:
    1. Preîncălziți cuptorul la 180°C.
    2. Se combină 1½ căni făină de migdale, ¼ cană făină de nucă de cocos, 1 lingură praf de copt, 1½ lingurițe scorțișoară, ½ linguriță condiment pentru plăcintă cu mere, ¼ linguriță bicarbonat de sodiu și ¼ linguriță sare într-un castron mare. Se bate până când nu rămân cocoloașe. Se încorporează mărul tocat. Într-un castron mediu, se bat 2 ouă, câte ¼ cană zahăr brun, lapte și sos de mere, 3 linguri ulei și 1½ linguriță vanilie. Se adaugă amestecul de ouă la amestecul uscat și se amestecă până se combină.
    3. Se împarte aluatul în cele 10 forme de brioșe pregătite (aproximativ ¼ cană fiecare). Coaceți până când se rumenesc ușor pe margini și o scobitoare introdusă în centru iese curată, aproximativ 20 de minute. Se lasă să se răcească în tavă timp de 20 de minute. Se trece un cuțit în jurul marginilor și se scot din tavă pentru a se răci complet.

    Articole asemănătoare

    Muncă 16/10/2025

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Advertoriale 16/10/2025

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Muncă 16/10/2025

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20252.017 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.151 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025618 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025526 Views
    Recomandate
    Muncă 16/10/20251 Min Read43 Views

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Kanchha Sherpa, ultimul membru supraviețuitor al expediției din 1953, care a fost prima ajunsă cu…

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Sfârșitul unei ere: canalele muzicale MTV vor fi oprite în toată Europa până la finalul lui 2025

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    A murit ultimul membru al primei expediții de succes pe Everest

    Nu știi ce să faci în weekend? Vezi la ce spectacole te așteaptă Teatrul Național „Eugène Ionesco”

    Primăria Chișinău respinge acuzațiile Adrianei Ochișanu și explică de ce a fost amânat proiectul filmului lui Gheorghe Urschi

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.